Bergen lufthavn Flesland

Julen på Bergen lufthavn Flesland

Del

Det nærmer seg jul og på flyplassen venter vi travle dager og omtrent 35.000 passasjerer frem mot julaften. - Den siste uken før jul er den travleste med torsdag og fredag som de dagene med mest trafikk. Mange velger å reise hjem nærmere helgen ettersom julaften i år er på en søndag, sier kommunikasjonsansvarlig ved Bergen lufthavn, Cathrine Fuglesang Framholt.

Mona på Avinor servicesenter hjelper deg gjerne på Bergen lufthavn.
Mona på Avinor servicesenter hjelper deg gjerne på Bergen lufthavn.

Her finner du noen nyttige reise- og pakketips.

Pakk verdifulle gaver i håndbagasjen
Gaver med flytende innhold over 100 milliliter er ikke tillatt i håndbagasjen. Spiselige gaver har vært populært i de siste årene, for eksempel spekemat og laks. Følger det med en kniv, må du huske på at kniven ikke kommer gjennom sikkerhetskontrollen og må sendes som innsjekket bagasje. Har du gaver som er av høy verdi, bør disse tas i håndbagasjen.

- Våre folk er på jobb for passasjerene og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig når vi må åpne og eventuelt ta bort deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene, forklarer Framholt og legger til: - Skal du gi bort noe ekstra verdifullt anbefaler vi å ta det med i håndbagasjen.

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet for årets juleselskap stå for.

Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse på en forsvarlig måte.

Usikker på hva du kan ha i håndbagasjen?Sjekk her.

Benytter du våre selvbetjente løsninger?
Passasjerer som benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

For de som benytter bil til og fra lufthavnen er det billigere å bestille på forhånd. Dessuten sparer du tid når du kommer til flyplassen. 

Større plass til gode juleopplevelser
Vi er så heldige å ha ny terminal i år. Det betyr nesten fire ganger så stor plass sammenliknet med i fjor. Dermed skal reisen hjem til jul bli bedre i år, med langt større kapasitet på innsjekk, i sikkerhetskontrollen, flere serveringssteder og butikker og ikke minst mye større områder å tilbringe tiden før avreise på. Vår erfaringer at de fleste synes det er lett å finne fram, men vi anbefaler å skru av autopiltoen og følge med på skiltingen. Når alt er nytt og det er mange passasjerer i terminalen er det fort gjort å bli stresset. Større plass betyr også lengre avstander, så det aller viktigste rådet for en stressfri reise er å ha god nok tid.

-Vær ute i god tid, sier Cathrine Framholt. Det er bedre ha litt ekstra tid og unngå høye skuldre. I den nye terminalen finnes mange nye serveringssteder der du kan ta en matbit, og stille oaser der du kan puste ut og la julefreden senke seg. –Jeg anbefaler sitteområdene i andre etasje av de to paviljongene. Her kan du sitte og nyte en fantastisk utsikt over rullebanen og Raunefjorden.

Trenger du assistanse?Bestill assistanse her.

Å reise med barn

En nyhet i år er familieslusen i sikkerhetskontrollen. Familier med barn kan benytte en egen sluse som et ekstra hyggelig tiltak før jul.

Reiser du med barn, kan du ta turen innom den nye VilVite-installasjonen som er morsom for både barn og voksne. Vi har kjøpt nye barnetriller som er til låns når du har sendt din egen barnevogn med bagasjen. Disse er lett synlige i Avinor-lilla, og står rundt omkring i terminalen når de ikke er i bruk.

Du kan også lese mer omå reise med barn.

Avinor ønsker alle en ekstra god reise til sin jul. Trenger du noe, ikke nøl med å kontakte oss i terminalen, enten en av oss lilla-kledde som går rundt, eller møt oss på Avinors servicesenter i 1. etasje på ankomst, avslutter Cathrine Framholt.

Passasjerer per dag frem til julaften:

22. desember: 21.500

23. desember: 9.000

24. desember: 5.200

Kontakter

Bilder

Mona på Avinor servicesenter hjelper deg gjerne på Bergen lufthavn.
Mona på Avinor servicesenter hjelper deg gjerne på Bergen lufthavn.
Last ned bilde

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Bergen lufthavn Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Bergen lufthavn er en av 45 norske lufthavner som er eiet og drevet av Avinor.

Gå til presserommet til Avinor AS.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom