Virke

Julehandelen uke 49: Fortsatt god vekst for butikker innen hus og hjem

Del

I uke 49 hadde kjøpesentrene hadde en vekst på 0,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det viser tall fra Kvaruds julehandelsindeks.

Direktør for Virke faghandel, Bror Stende
Direktør for Virke faghandel, Bror Stende

Omsetningen i uke 49 (4. – 10. des) var vel 13 prosent høyere enn uken før.

– Det er fortsatt butikkene innen kategorien hus og hjem som har den sterkeste veksten, med 5,8 prosent sammenlignet med samme uke i fjor, sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel.    

De siste to ukene har butikkene i denne kategorien økt omsetningen med 6,2 prosent.

”Aina” kan ha rammet handelen

Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende. De siste to ukene har de økt sin omsetning med 1 prosent sammenlignet med i fjor.

Det er også forskjeller mellom landsdelene. Ser vi på uke 49, er det østlendingene som har stått for den største handlingen på kjøpesentrene. Butikkene her har økt omsetningen med 1,7 prosent fra i fjor.

I Trøndelag og på Sørlandet gikk omsetningen opp med 0,7 og 0,6 prosent, mens den i Nord-Norge var uendret. 

– Ekstremværet ”Aina” kan ha slått negativt ut på omsetningen på Vestlandet, hvor omsetningen falt med 1,5 prosent, sier Stende.

– Likevel - kjøpesentrene har fått noen gode uker i julesesongen så langt. Erfaringsmessig kommer det også et stort trykk i butikkene ut i desember, så det blir veldig spennende å følge med på hvordan resten av måneden går, avslutter Stende. 

Bilder

Direktør for Virke faghandel, Bror Stende
Direktør for Virke faghandel, Bror Stende
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom