Frelsesarmeen

Julegrytene settes ut

Del

Fra førstkommende helg kan du være med på Norges varmeste tradisjon. Da setter Frelsesarmeen ut 150 julegryter over hele landet.

– At vi i år setter ut julegrytene første helgen i advent for 112. gang, vitner om at nordmenn har stor omtanke for andre mennesker. Det er takket være det de putter i grytene at vi kan hjelpe så mange menneskene, sier Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen.

Mange fattige

Frelsesarmeens julegryter settes nok en gang ut i travle førjulsgater og på torg. Inntektene fra julegrytene har stor betydning for Frelsesarmeens hjelpearbeid i Norge. Med disse pengene tilbys mat, klær, fyring og gode opplevelser til de som trenger det – hele året.

– Nye undersøkelser viser at 102 000 barn i Norge vokser opp i fattige familier. For mange mennesker er det vanskelig å stelle i stand til en fest. Da kan det lille ekstra hjelpe dem til å feire jul, eller de kan få et ferieopphold til sommeren. Andre trenger en pose mat eller en vedsekk i februar, sier Hannevik.

Sammen hjelper vi mange

I fjor kom det inn over 26 millioner kroner i de 150 grytene rundt omkring i Norge. Takket være givergleden og medmenneskeligheten til det norske folk, har mange fått hjelp i året som har gått. Mye av midlene fra julegrytene brukes ved Frelsesarmeens slumstasjoner og velferdssentre i landet.

– Selv om de fleste i Norge opplever velferd og gode økonomiske vilkår, så ser vi ved Slumstasjonen mange av dem som faller utenfor i vårt samfunn. Hver dag treffer vi mennesker som trenger hjelp med elementære ting som mat og klær. I samspill med det norske folk kan vi hjelpe dem, sier Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.

Ulike tidspunkt for grytene

Det er lokale forskjeller for når julegrytene settes ut. På www.frelsesarmeen.no/julegryta   finner du oversikt over hvor du finner grytene, samt når de er på plass. På nettsiden kan du også finne annen informasjon om julegryta.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon, kontakt med intervjuobjekter eller annet.

Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, telefon: 920 92 142.
Ellen Marie Skjefstad, pressekontakt i Frelsesarmeen, telefon: 975 22 579.

Bilder

Julegryter i hele landet
Julegryter i hele landet
Last ned bilde
Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.
Elin Herikstad, leder for velferd og utvikling i Frelsesarmeen.
Last ned bilde
Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen
Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen
Last ned bilde

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg saker fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom