Norges Kampsportforbund

Jujutsu-gull til Margaret Knutson Aase

Del

I helgen leverte Margaret Knutson Aase fra Kristiansand Jujutsu Klubb et sterkt comeback når hun tok gull i den prestisjefylte Grand Slam-turneringen i Gelsenkirchen, Tyskland. Hele verdenseliten deltok.

Christoffer Forsberg sammen med gulljenta Margaret Knutson Aase
Christoffer Forsberg sammen med gulljenta Margaret Knutson Aase

Margaret Knutson Aase møtte Clara Defau fra Frankrike i finalen i klassen ne wasa – 62 kilo. Den franske jenta er ranket som nummer to i verden, men ble knust av Margaret allerede etter 1 minutt på submission  med en ‘toe hold’-lock.

Deilig finaleseier
- Dette var utrolig deilig, spesielt etter at jeg tapte den første kampen mot henne, en kamp som jeg skulle ha vunnet, sier Knutson Aase.

Etter tapet mot Defau i sin første kamp kom Margaret sterkt tilbake. Hun vant sine resterende kamper og møtte til slutt den franske jenta på nytt i finalen.

Det er ingen tilfeldighet at Margaret Knutson Aase gikk helt til topps i turneringen. Knutson Aase er tidligere europamester og verdensmester i jujutsu og har også vært verdensmester i brasiliansk jiu-jitsu. Hun vant TV-serien «Norges beste fighter» og konkurrerte også i MMA før hun la opp. Nå er hun tilbake i ne wasa, som er ny konkurransegren.

Dyktige talenter
Norges Kampsportforbund hadde også med seg sitt nye rekrutteringslag til mesterkapet. De unge og dyktige utøverne på rekrutteringslaget er i aldersgruppen 14-16 år. Tidligere europamester Christoffer Forsberg fra Sentrum Kampsport Senter i Sarpsborg er trener for laget. 

Laget består per nå av følgende utøvere:

Jonathan Kampenes fra Sentrum Kampsport Senter i Sarpsborg
André Tveit fra Sentrum Kampsport senter i Sarpsborg
Amalie Håvardstad fra Kristiansand Jujutsu klubb
Christian Håvardstad fra Kristiansand jujutsu klubb

Talentene viste denne helgen at de har hatt en fin utvikling siden forrige mesterskap. Christian og Jonathan deltok i den største vektklassen med tanke på antall utøvere – her var det hele 28 startende deltagere i klassen. Her gjorde Jonathan det meget bra og viste at han er på nivå med de aller beste. Christian ble noe bortdømt da han ble diskvalifisert for å få en advarsel. Amalie fikk svært tøff motstand. Hun gikk meget godt i sin siste kamp, selv om det dessverre ikke holdt hele veien til topps denne gangen.André Tveit gikk i den nest største klassen og klarte seg bra.

Resultater:
André Tveit – Aspiranter herrer U18, Fighting -60 kg 13.plass
Jonathan Kampenes – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 13.plass
Christian Håvardstad – Aspiranter herrer U18, Fighting -66 kg 25.plass
Amalie Håvardstad – Aspiranter damer U18, Fighting -70 kg 7.plass

Jujutsu:       
Jujutsu er et samlebegrep på tradisjonell kampkunst fra det gamle Japan, og er moderkunsten til blant annet judo og aikido. Jujutsu er kjent under flere navn, hvorav jujutsu er lydskriften. Den latiniserte formen er jiujitsu. ”Ju” kan oversettes med myk, smidig, fleksibel. ”Jutsu” henspeiler på teknikk, ferdighet eller dyktighet.

Jujutsu har tre konkurranseformer:
Duo (oppvisning), fighting (kamp) og ne-waza

Duo: To par konkurrerer mot hverandre. Hvert par viser innøvde teknikkprogrammer på kommando fra en dommer. Dette gjøres i fire omganger, og det paret som scorer flest poeng vinner. Det konkurreres i herre-, dame- og mix-klasser.

Fighting: Utøveren konkurrerer direkte mot en motstander. Konkurransen er oppdelt i vektklasser for damer og herrer. Man konkurrer i én runde à tre minutter. Konkurranseformen inneholder både slag, spark, kast og grep, hvor den som scorer flest poeng vinner. Kun semikontakt tillates på slag- og sparkdelen.

Ne waza: Er noe lik fighting. Man starter oppe og så fort man har fått grep på motstanderen gjelder det å få han ned på bakken og kampen fortsetter på bakken. En ne waza kamp varer i 6 minutter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Christoffer Forsberg sammen med gulljenta Margaret Knutson Aase
Christoffer Forsberg sammen med gulljenta Margaret Knutson Aase
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom