Jonas Gahr Støre er valg-oddsens vinner

Del

Forvirrende meningsmålinger til tross; hos oddseksperter og norske valg-gamblere er Jonas Gahr Støre den store vinneren.

Hos Europas største nettspillselskap, Unibet, tror de fleste som satser penger på det norske valget at Norges statsminister etter valget 11. september heter Jonas Gahr Støre.

-Oddsen hos oss tilsier nesten 60 prosent sjanse for at Gahr Støre blir statsminister, mot drøyt 30 prosent for Erna Solberg – og oddsen er omtrent uendret siden 1. januar i fjor. Vi har aldri hatt så stor interesse for å spille med penger på et norsk valg som i år, sier PR-manager Steffen Løvholen i Unibet.

-De fleste spiller for mellom 100 og 500 kroner på det norske valget, og det er tydelig at Arbeiderpartiet har størst tillit blant våre spillere til å danne ny regjering, i en eller annen konstellasjon. Og de siste ukene har vi også sett en klar tendens til at oddsen på Erna Solberg og Siv Jensen har økt, som betyr at tipperne tror mest på Ap-Jonas, sier Løvholen.

Det betyr imidlertid ikke at de blå-blå er et utenkelig alternativ, men om vi skal tro oddsekspertenet er det lite sannsynlig.

- Ut fra oddsen er Ap sammen med SV det mest sannsynlige alternativet, men det nest mest sannsynlige utfallet er en konstellasjon med Høyre+FrP. Problemet er at det er mange andre scenarier som inkluderer AP – som AP + SV sammen med enten MDG, Rødt eller KrF – mens det er færre mulige scenarier som inkluderer Høyre, sier Løvholen.

Hvilke partier som havner over sperregrensen har også mye å si for hvem som beregnes å bli neste statsminister.

- En av grunnene til at Gahr Støre ser ut som en mer sannsynlig statsminister enn Solberg, er hvilke av de mindre partiene som ser ut til å havne over sperregrensen. Akkurat tror tipperne at det er 50 prosent sjanse for at MDG når fire prosent, og over 70 prosent sjanse for at SV gjør det samme. Om Venstre ikke når sperregrensen, mens MDG og SV går over fire prosent, øker Gahr Støres statsministersjanser til nesten 70 prosent på oddsen, forklarer Løvholen

Som med meningsmålinger er det imidlertid noen svakheter med oddsspill: Jo færre det er som spiller eller svarer på en meningsmåling, jo mindre nøyaktig blir tallene man rapporterer. Dette mener Løvholen er mindre problematisk denne gangen.

- Vi traff bedre enn meningsmålingene i 2013, og det var med langt færre oddsspill. Det er nesten to uker siden vi slo omsetningsrekorden fra forrige valg, og det er en stund til valget fremdeles. Med tanke på det vil vi påstå at oddsen er mer nøyaktig enn noen gang før: Det er overveiende sannsynlig at Jonas Gahr Støre blir Norges neste statsminister.

Utvalgte odds på det norske valget:

Neste statsminister:

Jonas Gahr Støre: 1,50
Erna Solberg: 2,60
Trygve Slagvold Vedum: 18,00
Siv Jensen: 26,00


MDG over/under sperregrensen:

Over: 1,85
Under: 1,85


SV over/under sperregrensen:

Over: 1,30
Under: 3,20


Venstre over/under sperregrensen:

Over: 2,10
Under: 1,65

Pressekontakt: Kjell Hanssen, telefon +44 7595 963391

Om Unibet

Unibet800 57 536

Følg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom