Bertel O. Steen

Johnny Danielsen ny merkesjef for Opel

Del

Bertel O. Steen tar over som importør av Opel til Norge, og Johnny Danielsen blir merkesjef. Han vil tiltre den nye stillingen i løpet av 1. kvartal 2019.

Johnny Kristian Danielsen. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes
Johnny Kristian Danielsen. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes

Johnny Kristian Danielsen (53) begynte i Bertel O. Steen i 2004 som direktør for Mercedes-Benz Servicemarked hos Mercedes-Benz Norge. Fra 2005 og ut 2015 var han importsjef for Mercedes-Benz personbiler. De siste tre årene har han ledet forhandleren Bertel O. Steen Ullevål.

– Johnny har lang erfaring fra bilbransjen og meget solid kompetanse som importsjef. I tillegg kjenner han vårt konsern særdeles godt. I hans tid som leder for Mercedes-Benz personbiler ble omsetningen doblet og markedsandelen økte fra 3,3 til 5,1 prosent. Jeg er trygg på at Johnny har de rette egenskapene for å styre Opel-skuta videre i en meget spennende tid for bilbransjen, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Med oppkjøpet kommer Opel tilbake til Bertel O. Steen 100 år etter at det sist var i konsernets portefølje.

– Opel er et merke med flotte produkter og lange tradisjoner. Jeg håper at min erfaring fra importørsiden og fra forhandlerleddet vil bli verdifull i rollen som merkesjef, og jeg ser frem til å bli kjent med de nye medarbeiderne og forhandlerne, sier Johnny Danielsen.

Opel vil inngå i PSA-organisasjonen i Bertel O. Steen, som består av merkene Peugeot, Citroën og DS i tillegg til Opel. Danielsen vil rapportere til Thorbjørn Myrhaug som er konserndirektør for PSA Norge. Myrhaug vil fungere som merkesjef inntil Danielsen tiltrer stillingen i løpet av 1. kvartal 2019.

– Opel vil komplettere og styrke modellutvalget og markedsandelen til PSA i Norge. Merket har mye spennende på gang, blant annet innen elektriske biler. Jeg gleder meg til å få Opel inn i familien, sier Thorbjørn Myrhaug.

Rune Hensel, nåværende administrerende direktør i Opel Norge AS, vil bli ansatt i Bertel O. Steen, men hans nye rolle er ikke endelig avklart.

– Rune har verdifull kompetanse fra bilbransjen og gode personlige egenskaper som gjør at vi veldig gjerne vil ha ham med på laget vårt i den spennende reisen Bertel O. Steen og bilbransjen er inne i, sier konsernsjef Bjørn Maarud.


For eventuelle spørsmål, vennligst kontakt: 
Stian Gihle, PR- og informasjonssjef PSA
913 16 351 / stian.gihle@bos.no 

Stein Pettersen, PR-sjef Opel Norge AS
900 80 436 / stein.pettersen@opel.com 

Bilder

Johnny Kristian Danielsen. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes
Johnny Kristian Danielsen. Foto: Bertel O. Steen/Jarle Nyttingnes
Last ned bilde

Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen
Bertel O. Steen
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00https://www.boskonsern.no/

Bertel O. Steen importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom vår egeneide forhandlerkjede.

Bertel O. Steen Eiendom AS med datterselskaper forvalter en betydelig eiendomsportefølje på ca. 176 000 m2 knyttet til bil og annen næringsvirksomhet. Konsernet eier også Snap Drive AS, en frittstående verkstedkjede med 22 verksteder lokalisert i de største byene i Norge.

Bertel O. Steen ønsker å ta en ledende rolle i den store transformasjonen som bilbransjen er inne i, og å bidra til utviklingen av morgendagens mobilitetsløsninger. Våre ca. 2 600 medarbeidere leter alltid etter nye løsninger – til det beste for kundene våre og samfunnet.

Konsernets hovedkontor ligger i Lørenskog kommune.

Følg saker fra Bertel O. Steen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bertel O. Steen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bertel O. Steen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom