NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Johanne Helene Størkersen fra Troms er valgt inn i NITOs hovedstyre.

Del

- I det digitale skifte er ingeniører og teknologer viktige. Jeg tror de vil bli enda mer etterspurte som arbeidskraft i tiden framover, sier Johanne Helene Størkersen.

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad: Over 88.000 medlemmer.

Kontaktinformasjon, Johanne Helen Størkersen: 92429989

Vil påvirke retningen NITO skal gå framover

Johanne Helene Størkersen bor i Tromsø og jobber som prosjektleder på IT-avdelingen ved Universitetet i Tromsø.

Størkersen har vært leder av NITOs bedriftsgruppe på Universitetet i Tromsø. Hun har sittet i forhandlingsutvalget i NITO Stat, og vært medlem og leder i NITO Troms. I tillegg har hun vært medlem i NUH (NITOs etatsgruppe for medlemmer som har arbeidssted ved landets universiteter og høgskoler).

Hun er opptatt av at arbeidstakerne ivaretas, både når det gjelder lønnsvilkår og trygghet på arbeidsplassen (HMS). Hun påpeker videre at den største utfordringen for NITO i tiden framover er at jobbene til ingeniører og teknologer vil endre seg.

- Det vil kreve større behov for livslang læring. Her må NITO være med å finne de gode løsningene, forhandle med arbeidsgivere og snakke med politikere. Framtiden er usikker. Derfor må ingeniører og teknologer få tilbud om kurs for å få oppdatert kunnskapen på ny teknologi.

- Organisasjonsgraden i Norge er viktig. Jeg mener at vi bør jobbe sammen med flere organisasjoner med et felles mål om økt organisasjonsgrad. NITO må ta inn over seg at vi får nye arbeidsformer og jobbe for å gi disse et godt tilbud.

NITO tar vare på sine medlemmer

- Da oljekrisen slo til, stilte våre advokater opp. De hjalp mange av våre medlemmer med sine rettigheter i en vanskelig tid. I tillegg har vi i NITO en god opplæring av tillitsvalgte, både på forhandlinger og rettigheter i arbeidslivet. Vi i NITO bryr oss og jobber for medlemmene.

Kontakter

Bilder

Om NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon
Støperigata 1
0119 Oslo

http://www.nito.no

NITO er Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer med over 88 000 medlemmer. NITO organiserer ingeniører og teknologer med høgskole-/universitetsutdanning eller tilsvarende kompetanse.

Følg saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NITO - Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom