TV 2

Jakob Oftebro i rollen som unge Hamilton i ny C More-serie

Del

Jan Guillous suksessbøker om den hemmelige agenten Carl Hamilton blir tv-serie og Jakob Oftebro har hovedrollen. Om kort tid starter innspillingen av serien, som er en av tidenes største internasjonale dramasatsninger fra C More. - Dette er en drømmerolle for meg. Det er en stor utfordring å forvalte karakterens arv og samtidig utvikle og fornye ham. Det skal bli veldig gøy, sier Jakob Oftebro.

Jakob Oftebro har hovedrollen i den nye tv-serien «Hamilton».
- Fortellingen om Carl Hamilton er både spektakulær og dramatisk, men han er også en ekstremt kompleks person. Det blir spennende å vise en annen side av en så kjent historie som har vært skjult, hvordan han ble rekruttert til etterretningstjenesten før han ble finslipt til den agenten og helten som seerne er vant til å se ham. Som ung er han fortsatt søkende, han forsøker å finne sin plass og er ikke feilfri, forteller Jakob Oftebro.

«Hamilton» er en C More originalserie og en del av satsningen på skandinavisk kvalitetsdrama. Det er bestilt to sesonger av serien.
- Vi har fulgt med Jakob i lang tid og nå har vi endelig funnet det perfekte prosjektet for ham. Han er en av Skandinavias mest talentfulle skuespillere og er perfekt for rollen som den unge Hamilton, sier Josefine Tengblad, dramasjef for C More i Norden.

Serien forteller oss hvordan den unge Carl Hamilton rekrutteres til å bli hemmelig agent og hans første oppdrag i Europa, med bakgrunn i spenningen mellom USA og Russland. Det har tidligere blitt laget flere filmer om agenten Hamilton, med blant andre Peter Haber, Stellan Skarsgård og Mikael Persbrandt i tittelrollen.

Serien er en stor internasjonal satsning og innspillingene vil skje både i Stockholm og i utlandet. Manusforfatter er Petter S. Rosenlund, som blant annet har skrevet den prisbelønte suksesserien «Kampen om tungtvannet». Regissør er Kasper Barfoed som tidligere har regissert «Gisseltakingen», «Dicte» og «Den som dreper», og produsent er  Patrick Nebout fra Dramacorp.

«Hamilton» vil få verdenspremiere på C More og TV 2 Sumo i løpet av 2019. 
Serien vil senere også vises på TV 2.

Kontakter

Nina EnghPR- og medierådgiver

Pressekontakt for utenlandske serier, Hotel Cæsar, Bloggerne, Premier League og Kjære mamma.

916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom