EVRY

IT kan stoppe forsikringssvindel

Del

"Svindeldeteksjon som en tjeneste" vil hjelpe forsikringsbransjen til å effektivt stoppe forsikringssvindel. Løsningen lanseres nå av EVRY i samarbeid med nederlandske FRISS, et nederlandsk selskap som nylig ble tildelt «Insurtech of the Year Award» av Insurtech.

Forsikringssvindel er et stort problem både for finansnæringen, næringens kunder og for samfunnet for øvrig. Næringen taper penger, og noen ærlige kunder betaler for andres lovbrudd – ofte uten at dette oppdages. Når problemet adresseres og løses vil også forsikringspremiene bli mer rettferdige for alle.

Det kan imidlertid være utfordrende for selskapene å løse dette på egenhånd. Med Svindeldeteksjon som tjeneste får kundene tilgang til en løsning som effektivt analyserer og oppdager svindel for selskapene på en kostnadseffektiv måte. Alternativet er gjerne å ansette egne folk til å gjøre arbeidet, noe mange selskap ikke har økonomi til å gjøre.

Marc Mulder, CCO hos FRISS sier: «Posisjonen av våre innovative og fremtidsrettede løsninger for å avdekke og forebygge forsikringssvindel i Norden styrkes ytterligere i samarbeid med EVRY. Sammen vil vi bidra til overvinne svindel slik at selskapene får bedre økonomi og kundene får betale den premie som virkelig representerer deres risiko».

Fredag 21. april ble FRISS tildelt «Insurtech of the Year Award» av Nederlandske Insurtech. Juryens begrunnelse var: «FRISS’ innovative svindeloppdagelsesløsninger hjelper skadeforsikringsselskaper over hele verden å redusere risiko i porteføljen. På denne måten bidrar de også til en mer rettferdig forsikringspremie til kundene.»

Ny teknologi og digitalisering utfordrer også forsikringsbransjen, og tvinger frem nye forretningsprosesser. EVRY har en sterk posisjon innen forsikringsbransjen og har betydelig kompetanse og erfaring til å hjelpe bransjen med dette paradigmeskiftet. Svindeldeteksjon som tjeneste er en viktig del av del av dette, sier Rune Kilstad, leder for forsikring og industri i EVRY Norge.

EVRY satser sterkt på forsikringsbransjen og har den senere tiden ansatt flere rådgivere med lang forsikringskompetanse. Med Svindeldeteksjon som tjeneste kan selskapet nå tilby en fullverdig bransjeløsning for forsikring.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Marc Mulder, CCO FRISS
Marc Mulder, CCO FRISS
Last ned bilde
Rune Kilstad, direktør for forsikring og industri i EVRY
Rune Kilstad, direktør for forsikring og industri i EVRY
Last ned bilde

Lenker

Om EVRY

EVRY
EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00http://www.evry.no

EVRY er Skandinavias ledende leverandør av IT-tjenester med lokal tilstedeværelse i over 50 byer og tettsteder. EVRY satser på utvalgte bransjer som offentlig sektor, bank og finans, forsikring, helse, energibransjen, olje og gass, produksjonsbedrifter, handel og logistikk, teknologi og kommunikasjon og servicebedrifter. Ved hjelp av bransjekunnskap og teknologisk innsikt skaper EVRY digitale fortrinn til fordel for sine kunder og bidrar til utviklingen av fremtidens informasjonssamfunn. EVRY har ca. 9 000 ansatte og en årlig omsetning på ca. 12.5 milliarder kroner.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom