SINTEF

Inviterer byggebransjen til konferanse om digitalisering

Del

SINTEF, Bygdin-nettverket og NTNU vil ha med seg byggebransjen på debatt rundt digitale løsninger for bygg, og inviterer til faglig konferanse med workshop.

Illustrasjon: Pixabay
Illustrasjon: Pixabay

15. mai arrangerer SINTEF og nettverket Bygdin konferansen Bygg 4.0 i Oslo, som tar for seg digitalisering for BAE-sektoren. Konferansen tar utgangspunkt i eksempler og modeller for digitalisering, og setter fokus på muligheter digitalisering har å by på for de ulike aktørene i bygg-, anleggs- og eiendomssektoren.

Hva er digitalisering og hva betyr det?

Fokusområdene er: Hva er digitalisering? Hva betyr det for byggebransjen? Hvilke teknologiske utviklinger skal vi satse på? Hvilke muligheter kan utløses gjennom bruk av "big-data" og kunstig intelligens? Hvordan kan samarbeids- og forretningsmodellene tilpasses til en digital BAE-næring? Hvorfor er «digitalisere sammen» viktig for å kunne høste ut maksimal effekt?

Både digital prosjektering (før det bygges), digital byggeplass (når det bygges), og digital bygning (når det er bygget) blir dekket. Spennende foredrag fra både forskningsinstitutter og bedrifter viser veien til den digitale transformasjonen. Droner, parametrisk design, digital tvilling, sensorer, 3D-printing, BIM, og virtuell virkelighet er noen få nøkkelord.

Mulighet for nettverksbygging og nye prosjekter

– Vi forventer 100 deltakere, og programmet legger til rette for nettverksbygging, sier SINTEF-forsker Nathalie Labonnote. – Vi har et spennende program med dyktige og engasjerende foredragsholdere som representerer spisskompetansen i Norge innen digitalisering.

Det blir også en quiz med fine "digitale" premier, og spennende muligheter for å utvikle prosjekter med SINTEF.

– Konferansen er åpen for alle, og passer for alle som jobber i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren, og som ønsker en bedre forståelse av hvilke digitaliseringsmuligheter som finnes, sier Labonnote.

Tid: Tirsdag 15. mai kl. 8–16 (workshop kl.13–16)
Sted: Meet Ullevaal, Oslo

Les mer om konferansen og meld deg på her

Fakta om Bygdin

Nettverket Bygdin er den norske bygg- og anleggsnæringens industrialiseringsarena. Det treårige nettverket er delfinansiert av Norges Forskningsråd, og samler FoU-miljøer og virksomheter fra hele verdikjeden i bygg- og anleggsprosjekter. Hovedmålet er å etablere et nettverk med ledende norske aktører innen fagområdet "industrialisert byggeprosess" i bygg- og anleggsnæringen. Nettverket skal være en adresse og en samlende arena for FoU og innovasjon knyttet til tematikken.

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Pixabay
Illustrasjon: Pixabay
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

73 59 30 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom