IKEA

Inviter naturen inn med aprilnyhetene fra IKEA

Del

I april kommer IKEA med en hel masse nyheter som er basert på naturlige materialer, varme farger og mønster hentet fra hele verden. Noen av høydepunktene er putetrekk og pledd som er farget med blader, nøtteskall og appelsinskall.

Et nytt nattbord og kommode i massiv, fornybar bjørk og nye madrasser og overmadrasser laget av organiske materialer, samt smartere oppbevaringssystem er også noen av nyhetene nå i april.

Noe for ethvert rom

Aprilnyhetene fokuserer på å ta med naturen inn i alle rom. På soverommet, kjøkkenet, stua og altanen/uteplassen. Stua får besøk av en helt ny modulsofa, nye puffer og et brettbord. Til kjøkkenet kommer det en benkeplate, et blandebatteri og et åpent veggoppbevaringssystem som gjør matlaging enda litt lettere. Og som en hyllest til verdens truede dyrearter, kommer det to nye tekstilkolleksjoner for barna å glede seg over.

Naturens egne fargestoffer

JOFRID er ikke bare pledd og putetrekk laget av naturmaterialene bomull og lin - de er i tillegg farget på en mer naturlig måte. For å ta vare på planeten og redusere miljøpåvirkningen har vi gjenopptatt og videreutviklet den gamle praksisen om å bruke naturens egne fargestoffer til farging.

Ved å bruke jordbruksavfall som planteblader, nøtteskall og appelsinskall, har dette gitt oss ulike natur- og blåfarger som bare kommer til å bli vakrere etter hvert som produktet blir brukt. Dette er en del av et pionerprosjekt for en helt ny måte å farge tekstiler på.

- Jeg hørte om den nye metoden og syntes den var interessant for oss. Tekstilfarger er vanligvis oljebaserte, men fargen vi brukte til JOFRID, er i stedet basert på helt naturlige og fornybare ressurser som ligner på og fungerer på samme måte som kjemiske fargestoffer. Vi har startet i liten skala, men vi har som mål å utvikle dette og andre prosjekter så fort som mulig, forklarer Catherine Larsson, materialekspert hos IKEA.

Les mer i pressekitet og last ned bilder i mediebanken.

Bilder

Dokumenter

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 419 IKEA-varehus i 50 land i verden. 365 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av INGKA-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 783 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,1 milliarder ganger.

I Norge har IKEA syv varehus; ett i Oslo, ett i Asker, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim, ett i Lillesand og ett på Ringsaker. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA tilbakekaller SÖTSAK SKUMTOPP, skumboller med sjokolade, 180 g, grunnet uklar innholdsfortegnelse av allergenet melk i listen over ingredienser12.3.2019 11:59:18 CETPressemelding

IKEA tilbakekaller SÖTSAK SKUMTOPP, skumboller med sjokolade, 180 g, grunnet uklar innholdsfortegnelse av allergenet melk i listen over ingredienser. Matsikkerhet har topp prioritet hos IKEA og vi ønsker å gjøre kundene våre oppmerksomme på at SÖTSAK SKUMTOPP med best før-dato mellom 2019-03-12 og 2019-04-18 er berørt av denne tilbakekallingen. Kunder som er allergiske eller intolerante mot melk eller melkeprodukter, er rådet til å levere tilbake SÖTSAK SKUMTOPP på sitt lokale IKEA-varehus, hvor de vil få refundert hele beløpet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom