FN-sambandet

Invitasjon til lansering av FNs befolkningsfonds (UNFPA) årsrapport for 2017

Del

FNs befolkningsfonds (UNFPA) årsrapport for 2017 lanseres tirsdag 17. oktober av Ramiz Alakbarov, som leder UNFPAs programdivisjon. Statssekretær Laila Bokhari fra Utenriksdepartementet og Maria Bjerke fra Helsedepartementet vil også delta.

Lanseringen finner sted 17. oktober klokka 12.30 – 14.30 i Lille Auditorium på Høgskolen i Oslo og Akershus, Pilestredet 32, 0167 Oslo

Rapporten har fått navnet “Worlds Apart, Reproductive health and rights in an age of inequality”. Rapporten peker på at selv om fattigdommen i verden går ned, øker forskjellene mellom fattig og rik innad i flere land.

Hovedfunn i rapporten

  • Dårlig tilgang til seksuelle og reproduktive helsetjenester bidrar til å opprettholde forskjeller mellom kjønnene.
  • Ulik tilgang til seksuell og reproduktive helsetjenester er tett knyttet til økonomiske ulikheter.
  • Ved å gi de fattigste bedre tilgang til reproduktiv helse bidrar man til velstand for alle.
  • Reduserte forskjeller innad i et land fører til fremskritt i menneskelig utvikling, bedre helse og fattigdomsreduksjon.
  • Tilgang til reproduktive helsetjenester for alle er et viktig bidrag til at alle jenter og kvinner får utdanning og inntekt. Dette reduserer fattigdom og forskjeller. 

Presse som ønsker å delta på lanseringen bes om å registrere seg på e-post rune.arctander@fn.no før klokka 15.00 16. oktober. Medier som ønsker å skrive om rapporten kan få denne tilsendt på forhånd mot at embargofristen opprettholdes. Rapporten er under embargo fram til 17. oktober kl. 12.30.

UNFPAs Ramiz Alakbarov stiller gjerne til intervju. Han har mer enn 20 års erfaring fra UNFPA, og har blant annet jobbet i Haiti, Sør-Sudan og Aserbajdsjan.

Mer om UNFPA: https://www.unfpa.org/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg saker fra FN-sambandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom