Matmerk

Invitasjon til konkurranse – Norsk på menyen 2016

Del

Er du opptatt av å fremme norske råvarer og matkultur? Er formidling av opprinnelse og identitet en del av menyen på ditt spisested?

Matmerk oppfordrer herved alle landets spisesteder til å delta i konkurransen «Norsk på menyen». Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.

Heder, ære og 25.000 kroner

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 27. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

Kriteriene er som følger:

1. Maten: Menyen skal tydelig fremme lokale, regionale og nasjonale norske råvarer. 

2. Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med norske begreper og beskrivelser. Tydelig identitet og valg av navn på rettene, og fortellinger om hvor råvarene eller rettene kommer fra vil bli vektlagt.

Meld deg på

Delta ved å sende inn din meny til Matmerk, postboks 487 sentrum, 0105 Oslo, eller til marit.strand@matmerk.no innen den 2. oktober. 

Har du ideer til restauranter som burde delta i konkurransen, gå inn på Matmerks Facebookside og gi oss ditt forslag eller slå på tråden til Marit Strand på tlf: 926 14 992.

Kontakter

Marit Strand tlf: 926 14 992, e-post: marit.strand@matmerk.no

Bilder

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom