Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Invitasjon: NVEs vindkraftseminar 13. - 14. juni

Del

Fosen, elsertifikater og lønnsomhet er sentrale stikkord for årets vindkraftseminar, som finner sted i Trondheim 13. – 14. juni. Seminaret er åpent for media.

Det er spennende tider i vindkraftbransjen, og det er viktigere enn noensinne å holde seg oppdatert på hva som skjer: Den norske-svenske elsertifikatordningen synes å gå mot slutten. På Fosen er 1000 MW vedtatt utbygget, og andre vindkraftinvesteringer må trolig få tommel opp eller tommel ned i løpet av ikke altfor lang tid for å komme på nett før 2021.

  • Når blir, eller blir, produksjonsmålet nådd?
  • Hvor mye vindkraft kan vi vente oss, og hvordan skal vi klare å bygge nødvendig nytt nett innenfor knappe tidsrammer?
  • Er det egentlig mulig å tjene penger på å selge strøm i årene framover?


Olje- og energiminister Tord Lien åpner vindkraftseminaret, og han blir fulgt av andre sentrale aktører – som NVE, Energimyndigheten, Statnett og Norwea. Verden stopper ikke i 2020, og et lite blikk inn i det som kommer fram mot 2030 blir det også tid til.

Aldri et NVE vindkraftseminar uten kulturinnslag av høy kvalitet, ei heller i år. Jazztrioene Chili Vanilla og Salka Valka vil garantert få fart på salen.

Media inviteres til å delta på hele eller deler av seminaret.

Les mer om programmet og meld deg på (velg "Presse")

Kontaktperson:
Kommunikasjonsrådgiver Arne Søiland, tlf 40 21 01 50

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom