Norges Kampsportforbund

Internasjonale topputøvere til Oslo Wushu Open

Del

Lørdag 18.november går Oslo Wushu Open av stabelen på Bygdøhus i Oslo. Stevnet arrangeres av klubben Oslo Wushu Team med meritterte Kim Gibson i spissen.

Oslo Open i Wushu arrangeres i år for sjette gang, og årets utgave av stevnet blir Europas mest utbredte stevne målt i antall nasjoner. Hele 160 utøvere fra hele 16 nasjoner deltar, og flere av utøverne er blant verdenseliten, og har medaljer fra både EM og VM.

Lovende utøvere

Norges fremste håp i dette stevnet er Lara Kutluca fra hjemklubben Oslo Wushu Team. Lara har hatt god fremgang det siste året, og fjorårets Oslo Open var hun den eneste norske utøveren som tok medalje i oppvisningsgrenen Taolu. I sommer deltok Lara på en svært lærerik treningsleir i de kinesiske Wudang-fjellene, og hun satser sterkt mot EM neste år.

Jubileum

Arrangørklubben Oslo Wushu Team har også 10 års-jubileum i år. Dette vil bli feiret på årets Oslo Open med oppvisninger av spesielle gjester og viktige personer i klubbens historie.

Blant annet kommer juniorverdensmester Sam Mak fra Storbritannia for å holde oppvisning. Mak skal også coache unge norske talenter på det nye prosjektet «jenteløftet».

I tillegg skal Oslo Wushu Teams grunnlegger og stevnearrangør Kim Gibson, som nylig tok hjem to bronse i VM i Kina, være dommer og ha oppvisning kl. 13.30.

En av verdens største idretter

Wushu er en flere tusen år gammel kampsport og en av verdens største idretter. Over 2000 utøvere deltok i årets VM. Idretten vil trolig komme på OL-programmet i 2024.

-Det er veldig gøy at så mange kommer for å delta på Oslo Wushu Open. Vi ser frem til å se flotte oppvisninger og kamper på lørdag, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom