Internasjonal undersøkelse: Vraker partneren, velger fotball-EM

Del

Hver tredje nordmann vil prioritere sendingene fra fotball-EM fremfor å pleie kjærligheten med partneren. Mange velger også bort familien, og planlegger ferien for å følge mesterskapet, viser ny spørreundersøkelse gjennomført i ni land.

Norge er også det landet i den internasjonale undersøkelsen, der landslaget betyr betydelig mindre for de fotballinteresserte enn klubblaget. Hver tredje nordmann svarer at klubblaget er viktigst, mens i Sverige og Danmark er kjærligheten til landslaget betydelig høyere enn tilhørigheten til klubblagene.

Det er analyseselskapet Opinion som på oppdrag fra spillselskapet Unibet har gjennomført EM-undersøkelsen blant et landsrepresentativt utvalg i Norge, Sverige, Danmark, Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales, Belgia og England.

-Norge gjør seg ikke spesielt bemerket på den internasjonale fotballarenaen om dagen, og vi er også det landet i undersøkelsen der interessen for fotball-EM er lavest. Hele 48 prosent i Norge svarer at de ikke kommer til å følge mesterskapet på TV, radio eller online, forteller PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

- Hver andre nordmann svarer imidlertid at de er villige til å ofre tid med partneren sin for å følge EM-kampene. Åtte prosent tror de kommer til å følge EM sammen med partneren, sier Løvholen.

Viljen til å ofre tid med resten av familien er imidlertid noe lavere. 65 prosent av nordmennene svarer at de ikke velger EM-sendingene foran familien, mens bare 6 prosent mener sjansen for dette er stor eller svært stor.

Undersøkelsen viser også at to av tre norske menn har planlegger å bruke minst én time daglig på EM, og nesten 1/4 vil bruke minst tre timer daglig.

- I undersøkelsen er det bare danskene som planlegger å bruke mindre tid enn nordmenn på EM. Vi er også de som i minst grad vil tilpasse daglige gjøremål rundt turneringen. Det er nærliggende å tenke at dette er fordi Norge ikke er med i mesterskapet. Men heller ikke Skottland er med, og der er det dobbelt så mange svarer at de vil bruker feriedager til å se EM, som svarprosenten i Norge, sier Løvholen.

Noen andre funn fra undersøkelsen:

- Hver fjerde nordmann svarer at man ikke er interessert i fotball. 37 prosent er ganske eller velig interessert.

- 13 prosent av norske innbyggere har tilpasset ferieplanene til fotball-EM. Bare 11 prosent av svenskene svarer det samme, mens over 1/3 av de spurte i England, Wales og Nord-Irland har planlagt ferie og fotball.

- Nesten hver andre nordmann kommer likevel til å planlegge dagene under mesterskapet ut ifra sendeskjemaet.

- Hver fjerde spurte i Nord-Irland og Skottland prioriterer kampene fra EM fremfor tid med kjæresten.

- Viljen til å ofre familien for å se fotball-EM er størst i Skottland. Her svarer 29 prosent spurte at de vil gjøre det. Tilsvarende tall for Norge er 12 prosent, og for Sverige 13 prosent.

For ytterligere kommentarer og opplysninger, eller for tilgang på hele undersøkelsen, ta gjerne kontakt med PR manager Steffen Løvholen på telefon 482 98 980

 

Nøkkelord

Om Unibet

Unibet800 57 536

Følg saker fra Unibet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unibet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unibet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom