Agder Energi

Internasjonal kraftsamling i Kristiansand

Del

Eksperter fra tyske, spanske, britiske, nordamerikanske og norske selskaper og miljøer samles i to dager i Kristiansand, på den fjerde Agder Energi-konferansen.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Konferansen, som begynner onsdag denne uken, er fulltegnet.

- På årets konferanse har vi valgt å fokusere på hva som skjer med energimarkedet i Europa, og hvordan Norge som vannkraftnasjon kan posisjonere seg i et marked som preges av store endringer, sier konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi.

Nysted er svært fornøyd med talerlisten, som åpner med Maria Moræus Hansen, toppsjef i tyske DEA, som vil orientere om de store endringene som skjer med europeiske energiselskap under overskriften digitalisering, desentralisering og dekarbonisering. Hun følges opp av Santxo Laspalas, direktør for en av verdens mest avanserte driftssentraler for fornybar energi. Den ligger i Nord-Spania og styrer i sanntid 400 anlegg innen vindkraft, solenergi, vannkraft og biomasse, i 20 land på fem kontinenter.

Av andre internasjonale foredragsholdere er Zac Richardson fra Statnetts britiske tvilling, National Grid, som fokuserer på konsekvensene etter Brexit, Scott Kessler fra LO3 i USA, ekspert på blockchain, Malcolm Keay fra Oxford University som vil foredra om EU-politikk på energiområdet og Albert Schweer fra tyske Mitnetz, som vil drøfte utfordringer i det tyske elektrisitetsnettet.

- Dessuten har vi også noen norske tungvektere, som olje og energiminister Terje Søviknes, konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft, Marianne W. Jenssen fra Nord Pool og Eivind Reiten, som trolig er den som kan mest om energisektorens utvikling. Og så må vi ikke glemme vår egen Harald vom Heyden, som vil fortelle oss om nye forretningsmuligheter, sier en entusiastisk Nysted.

Konferansen arrangeres på Scandic Bystranda i Kristiansand 30. og 31. mai. 2018.

Nøkkelord

Bilder

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
Last ned bilde
Programmet
Programmet
Last ned bilde

Lenker

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

Kronikk: Ekstremværet "Knud" og strømbrudd28.9.2018 17:09Debattinnlegg

Fredag 21. september mellom klokken 13 og 14 traff "Knud" hele sørlandskysten fra Flekkefjord til Risør. Det er en distanse på 20 mil, og det var orkan i vindkastene. På Lindesnes Fyr ble vindstyrken målt til 42,5 m/s, grensen for orkan begynner ved 32,6 m/s. Med en vindretning rett fra syd blåste det kraftig innover våre fjorder og daler. Flere tusen trær veltet over linjenettet slik at mange tusen kunder mistet strømmen. Linjenettet ble påført betydelige skader svært mange steder på Agder da linjer falt på bakken og stolper knakk.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom