Digitalradio Norge

Innsats for god overgang

Del

I- Vi er glade for at ansvarlige statsråder i dag har bekreftet at sikkerheten og beredskapen er godt ivaretatt når DAB erstatter FM. Vi har hele tiden vært trygge på dette. Nå er det fullt fokus på en god overgang, sier Ole Jørgen Torvmark, leder for Digitalradio Norge om dagens vedtak i Stortinget.

Ole Jørgen Torvmark, daglig leder Digitalradio Norge
Ole Jørgen Torvmark, daglig leder Digitalradio Norge


Omleggingen til digital radio er et stort teknologiskifte som har funnet sted over tid, og Norge er godt forberedt på overgangen. Den digitale lyttingen er på et høyt nivå, men mange må fremdeles gjøre et bytte eller en oppgradering av radioapparatet, spesielt i bil. Bilparken står ovenfor en stor oppgradering.

Vil hjelpe publikum
- 70 prosent av norske lyttere er i dag digitale, men samtidig vet vi at dette er et stort skifte for mange. Derfor legger vi nå ned et stort arbeid for å hjelpe lyttere med informasjon om apparater og dekning. Vi vil være synlige og tilstede for å hjelpe i tiden fremover, sier
Radiobransjen er i dag på veien for å hjelpe lyttere i Nordland og vil fra nyttår ha et hjelpeteam stasjoner på fem ulike steder i Nordland, slik at man kan reise ut og hjelpe lyttere som trenger det. Itillegg har kringkasterne sendt ut felles brev til alle husstander i Nordland med praktisk informasjon og råd. NRKs publikumsservice hjelper også til via telefon, e-post og chat. 

- Ny teknologi vil alltid medføre et veiledningsbehov. Mange må legge om brukervaner i denne overgangen. Vi har erfaring med at god informasjon hjelper veldig mange lyttere, sier Torvmark.

Mange kan hjelpe med bil

Både radiobransjen og forhandlere står klar til å hjelpe med overgangen.
- Vi oppfordrer bilister til ikke å vente til siste liten med å oppgradere bilradioen til DAB, sier Torvmark.

NRKs DAB-nett dekker 99,7 prosent av befolkningen mens kommersiell radio dekker 92,8 prosent av befolkningen. Det gjøres justeringer i NRKS DAB-nett som vil forsterke dekningen utover dette.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ole Jørgen Torvmark, daglig leder Digitalradio Norge
Ole Jørgen Torvmark, daglig leder Digitalradio Norge
Last ned bilde

Lenker

Om Digitalradio Norge

Digitalradio Norge
Digitalradio Norge
Akersgata 73
0180 Oslo

http://radio.no

Digitalradio Norge skal sikre en smidig overgang til digital radio for alle landets radiolyttere og for radiobransjen. Dette gjør vi gjennom to hovedoppgaver – informasjons- og operatørvirksomhet.

Digitalradio Norge AS representerer NRK, P4-gruppen og Bauer Media. Selskapet jobber med overgangen fra analog til digital radio i Norge, og driver blant annet nettstedet radio.no.

Følg saker fra Digitalradio Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Digitalradio Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Digitalradio Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom