Innovasjon Norge

Innovasjon og markedsorientering på agendaen under Nor-Fishing

Del

Innovasjon Norge setter innovasjon og synliggjøring av norske løsninger innen fiskerinæringen i fokus under sin deltagelse på Nor-Fishing, en av verdens ledende messer for fiskeri-teknologi. Messen en er en viktig arena for næringen og over 15 000 besøkende fra over 50 land er ventet til messen. Selv har Innovasjon Norge med seg internasjonale delegasjoner fra Brasil, Kina og India.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

- Marin næring har et stort internasjonalt vekstpotensial, særlig innenfor bærekraftige løsninger for fiskeri og havbruk. Vi ønsker å benytte denne anledningen til å vise utenlandske aktører norske løsninger i verdensklasse, sier Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge. 

En båttur i fiskerinæringens farvann
For å vise de tilreisende og andre messedeltakere noe av det Norge har å tilby innen oppdrett og fiskeriteknologi, inviterer Innovasjon Norge i samarbeid med Nor-Fishing, til en båttur den 20. august langs Trøndelagskysten. Her skal de over 75 norske og internasjonale turdeltagerne blant annet besøke Salmars høyteknologiske slakteri og prosesseringsanlegg, Innovamar og Aqualines nye produksjonsanlegg for merder i Nordhammervika.   

- Norge vil i fremtiden være avhengig av økt eksport, og marin og maritim næring er viktige for norsk økonomi. Å få muligheten til å oppleve konkrete norske løsninger i sitt naturlige element i forkant av messen, håper vi vil være med på å stimulere til økt interesse og eksport, sier Solberg.  

Synlighet for verden
Innovasjon Norge deltar på messen med sine representanter fra Brasil, Canada, Indonesia, Kina, Midtøsten, Russland, USA og Vietnam. I tillegg kommer det en egen delegasjon fra Kina, India og Brasil i regi av Innovasjon Norge. På onsdag 23.august samler Innovasjon Norge norske og internasjonale messedeltagere for å koble norske bedrifter med internasjonale markeder.  

- Markedet er på jakt etter nye teknologiske og bærekraftige løsninger. Norge har en leverandørnæring og en bærekraftig forvaltning av havets ressurser i verdensklasse. Her må vi komme på banen og vise verden hva vi kan bidra med, sier Solberg.  

Les mer her: https://www.innovasjonnorge.no/no/arrangementer1/nor-fishing---international-afternoon/ 

Eget torg for forskning og innovasjon
Innovasjon og forskning er et annet viktig tema under årets messe. I år samles åtte forsknings- og innovasjonsmiljøer rundt et felles forskningstorg og samler med dette ekspertisen innen forskning og innovasjon innen næringen på ett sted. Forskningstorget vili løpet av messedagene arrangerefelles miniseminarer innen blant annet fangst- og fartøyteknologi, bestandsovervåking, havmiljø, bærekraft, bioøkonomi, foredlingsteknologi, sjømatmarked og kvalitet.   

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik, vil åpne Forskningstorget klokken 14.30 på åpningsdagen tirsdag 21. august.

Les mer her: https://www.innovasjonnorge.no/no/arrangementer1/nor-fishing-2018/ 

Fakta om Nor-Fishing:  

  • Nor-Fishing arrangeres mellom 21.–24. i Trondheim.  
  • Messen har gjennom mange tiår vært et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for fiskerinæringen. 
  • Er en av verdens ledende messer for fiskeriteknologi. 
  • I fjor var det over 15 000 besøkende fra over 50 land på messen 
  • Les mer om messen her: http://www.nor-fishing.no/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom