Innovasjon Norge

Innovasjon Norge får en halv milliard kroner til grønn omstilling

Del

I statsbudsjettet for 2016 foreslår regjeringen å styrke Innovasjon Norges miljøteknologiordning med 134 millioner kroner til 465 millioner kroner neste år. – Dette er et viktig signal, og gir oss en betydelig styrking av vårt arbeid med det nødvendige skiftet norsk næringsliv står ovenfor, sier Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge.

Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge.
Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge.

Det siste året har Innovasjon Norge opplevd en stor økning i etterspørselen fra kunder som ønsker å fornye seg i en mer bærekraftig retning. Miljøteknologiordningen skal bidra til utvikling og testing av grønn teknologi. Siden opprettelsen av denne ordningen i 2010, har bevilgningene fra myndighetene økt fra 140 millioner kroner til 465 millioner kroner i 2016. I tillegg foreslår regjeringen å gi 40 millioner til kondemnering og fornyelse av fartøy i nærskipfarten.

-  Vi mener det er helt nødvendig at næringslivet tør å tenke nytt og snu opp ned på dagens forretningsmodeller for å bygge bærekraftige konkurransefortrinn. Gjennom virkemidler som Miljøteknologiordningen reduseres risikoen; dette gjør det lettere å utføre pilottester for de som satser på grønn vekst, sier Solberg.

For å møte utfordringene verden står ovenfor innen klima, helse, matproduksjon og miljø må små og store bedrifter justere forretningsmodellene sine.

Få ting er mer risikofylt enn å hvile på laurbærene og melke markedet med en utdatert forretningsmodell i for lang tid. Vi opplever en betydelig økning i søknader fra både store og små bedrifter som tenker kreativt for å utnytte markedsmulighetene omstillingen gir, sier Solberg.

Kan bli internasjonal drivkraft
Internasjonalt samspill med enighet om felles mål og samarbeid på tvers av offentlig sektor, privat næringsliv og forskningsinstitusjoner er avgjørende for å lykkes med å løse verdens klima- og samfunnsutfordringer. Neste uke står en global bærekraftkonferanse i London med statsminister Erna Solberg på trappene, og under klimakonferansen COP21 i Paris deltar Innovasjon Norge på Sustainable Innovation Forum, som har grønne og lønnsomme løsninger for det internasjonale markedet på agendaen.

Norsk næringsliv kan bli en drivkraft i den grønne omstillingen gjennom internasjonalt samarbeid. Vi ønsker å være en driver for internasjonalt samarbeid på bærekraftområdet, derfor mobiliserer vi nå våre kontorer verden rundt. Vi opplever stor internasjonal interesse for norske bærekraftige løsninger innen både energi, havbruk, prosessteknologi og shipping, sier Solberg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge.
Inger Solberg, direktør for Bærekraft i Innovasjon Norge.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom