Randstad

Innlandet vil ha stabile fremfor visjonære ledere

Del

8 av 10 norske ledere opplever lederansvaret som mer krevende i dag enn for få år siden, fordi det skjer så mange og store endringer på kort tid. Så hvilke ledertyper ønsker ansatte at skal lede seg inn i fremtiden?

Det og mye annet er kartlagt i høstens RAMA (Randstad Arbeidsmarkedsanalyse), som baserer seg på en stor undersøkelse blant over 2000 norske ledere og ansatte. Undersøkelsen er gjennomført i oktober i år av Respons Analyse, på vegne av HR- og bemanningsselskapet Randstad, som nylig kjøpte Proffice-konsernet. 

– Tradisjonelt har lederrollen i Norge vært noe man jobber seg opp mot, gjennom å gå gradene og lære ulike sider ved virksomheten å kjenne. Slik er det ikke nødvendigvis lenger. I dag finnes det svært mange ulike ledertyper, i alle aldre. I takt med et stadig mer digitalisert og teknologidrevet samfunn kreves det også andre ledertyper enn tidligere for å få frem det beste i de ansatte og sikre at virksomheten har et levedyktig konsept også i fremtiden, sier Eivind Bøe, administrerende direktør i Randstad. 

Spørsmål til ansatte i Hedmark og Oppland: Hvilke egenskaper er det viktigst at en leder bør ha i dagens arbeidsmarked preget av hurtige endringer, teknologiske nyvinninger, automatisering og omstilling? Inntil 3 valg.

 

Relasjonsorienterte ledere aller mest attraktivt

77 prosent av  ansatte i Hedmark og Oppland mener de trenger en relasjonsorientert leder som er opptatt av å ha tillit og respekt fra de ansatte, og som involverer og delegerer. Dette er i tråd med ansatte i resten av landet. Men så skiller ansatte i Innlandet seg ut: Hele 55 prosent vil ha en leder som er stabil og ikke forhaster seg, og som ikke tror at alt må endres med en gang. En motpol til en stabil leder er en innovativ og visjonær leder, som skaper nye forretningsområder for fremtiden gjennom endring og utfordring. Men en slik leder er det bare 23 prosent som vil ha i Hedmark og Oppland.

– Det funnet er litt urovekkende. Er det noe fremtidens arbeidsmarked trenger så er det visjonære ledere, som kan skape nye forretningsområder og motivere ansatte til å se på omstilling og løpende læring som noe spennende og morsomt. Vår undersøkelse viser nemlig også at 7 av 10 ansatte opplever at rigide ledere som tviholder på ”det gamle” er virksomhetens største risiko. Med andre ord, fremtidens arbeidsmarked trenger innovative ledere. Men selvsagt i kombinasjon med andre egenskaper, sier Eivind Bøe.

For mer informasjon, kontakt:

Eivind Bøe

Adm. direktør Randstad Norway

Telefon: +47 90 99 81 50

eivind.boe@randstad.no

Randstad Hedmark/Oppland

Monika Hager

Regionsansvarlig

monika.hager@randstad.no

Telefon: 400 21 481

 

Om Randstad

Randstad ble grunnlagt av Frits Goldschmeding og Ger Daleboudt i Nederland 1960, og er verdens nest største aktør av HR- og bemanningsløsninger med over 600.000 ansatte i 39 land. Selskapet er børsnotert og nådde i 2015 en omsetning på over 170 milliarder kroner.

Randstad kom til Norge i 2008, og kjøpte Proffice-konsernet i 2016. Randstad Norway er lokalisert over hele landet.

Bilder

Dokumenter

Om Randstad

Randstad
Randstad
Haakon VIIs gate 5
0161 Oslo

400 21 400https://www.randstad.no/

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom