Den Norske Opera & Ballett

Inn i det ukjente med Carte Blanche

Del

Norges nasjonale kompani for samtidsdans inviterer til å fortape seg i det ukjente og tilbringe litt tid i usikkerhet. Forestillingen Get Lost har premiere i Operaen 8. februar.

Foto: Helge Hansen
Foto: Helge Hansen

I fjor vant Carte Blanche kritikerprisen for sin forestilling Jerada. Nå er kompaniet tilbake på Scene 2 med en ny, tankevekkende forestilling.

Når den belgiske koreografen Pieter Ampe sier «get lost» til publikum, er det med glimt i øyet. Alle har et forhold til det å forsvinne. Det er mange måter å føle seg «lost» på, og man kan miste seg selv både fysisk og psykisk. Hvordan finner man tilbake når man føler seg fortapt? Kan fortapelsen gi oss nye perspektiv som vi tar med oss videre?

I forestillingen Get Lost handler det om å gå seg vill, men også om å finne tilbake igjen til trygg grunn.

Danser og koreograf Pieter Ampe står bak en rekke suksessforestillinger som har turnert verden rundt. I dag er han tilknyttet kunstsenteret CAMPO i Belgia. Samarbeidet med Carte Blanche er første gang Ampe arbeider med et en større gruppe dansere. Med seg har han Jelle Clarisse (scenedesign), Moni Wespi (kostymedesign), Miwa Matreyek (videodesign) og hans bror, Jakob Ampe (musikk).

Carte Blanche er Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Kompaniet ble etablert i Bergen i 1989 og er lokalisert i Studio Bergen. Carte Blanche turnerer årlig i Norge og internasjonalt. Ensemblet består av 13 dansere fra hele verden, og er kjent for å holde et svært høyt teknisk nivå, med en sterk sceneutstråling og en egen skaperevne.

Premiere 8. februar, Scene 2. Spilles også 9., 10. og 11. februar

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby, omv@operaen.no, 97076610

Bilder

Foto: Helge Hansen
Foto: Helge Hansen
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom