Norges Jeger- og Fiskerforbund

Ingen ulvejakt i Akershus og Østfold, jegerne er misfornøyde.

Del

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen kunngjorde i dag at det kun blir jakt på en familiegruppe med ulv innenfor ulvesonen, i Slettåsreviret i Hedmark. Norges Jeger- og Fiskerforbund er sterkt misfornøyde med vedtaket, og mener det undergraver stortingets ulveforlik.

Istockphoto
Istockphoto

- Dette er vi mildt sagt ikke fornøyd med, sier Knut Arne Gjems, nyvalgt leder i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Det er mange skuffede og misfornøyde jegere i Akershus og Østfold i dag, og det er de med rette. Nok en gang blir en aktiv ulveforvaltning trenert av Klima og miljødepartementet. Nå er vi kraftig lei!

Bryter Stortingets intensjoner
Elvestuen bryter med intensjonene i Stortingets ulveforlik. Stortinget har gjennom ulveforliket gitt en forventning om et bestandsmål for ulv som vi skal leve med. Slik blir nå ikke de faktiske realitetene.
Selv etter uttaket av Slettåsflokken vil vi ha en ulvebestand langt over de 4-6 familiegruppene som Stortinget har skissert i ulveforliket.

Utnytter ikke handlingsrommet
Elvestuen hadde handlingsrommet for å fylle Stortingets ønsker, men benyttet det ikke. Han valgte dermed i praksis å undergrave stortingets ulveforlik.
- Vi mener det er rom for å ta ut alle de tre foreslåtte familiegruppene uten at det går på bekostning av Stortingets bestandsmål for ulv i Norge. Det bekrefter Miljødirektoratet i en utredning som Elvestuen har hatt liggende som en del av sitt grunnlag for det vedtaket han nå har fattet. Det betyr at han neglisjerer faglige råd fra egen forvaltning, uttaler Gjems.

Ulvejakt innenfor ulvesonen
- Det er et gledelig element i dagens vedtak, og det er at vi har kommet dit at man åpner opp for jakt innenfor ulvesonen. Det har vi ventet på lenge, fortsetter Gjems. Stortinget har vært tydelige på at ulvesonen ikke skal være et rovdyrreservat. Det er derfor gledelig at vi endelig har fått hull på den byllen.

Varsler sterke reaksjoner
- Vi vil forfølge ulvesaken politisk med det klare mål å få en mer aktiv forvaltning av ulven slik at Stortingets ulveforlik kan bli oppfylt. Det er mange av våre medlemmer som ønsker å markere en tydelig motstand mot Elvestuens vedtak, avslutter Gjems. Han minner om de tusener som samlet seg i et fakkeltog foran Stortinget sist gang vi var i en tilsvarende situasjon.

Bilder

Istockphoto
Istockphoto
Last ned bilde
Knut Arne Gjems, leder NJFF
Knut Arne Gjems, leder NJFF
Last ned bilde

Om Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
Norges Jeger- og Fiskerforbund
Hvalstadåsen 5
1378 Nesbru

66 79 22 00http://www.njff.no

Norges Jeger- og Fiskerforbund er den eneste landsdekkende interesseorganisasjon for jegere og fiskere i Norge. Vi er en partipolitisk nøytral organisasjon, men har et sterkt jakt-, fiske-, og naturpolitisk engasjement i mange saker.

Følg saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Jeger- og Fiskerforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Jeger- og Fiskerforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom