NHO Mat og Drikke

Ingen streik i bryggeri- og drikkevarebransjen

Del

Natt til onsdag 1. juni ble NHO Mat og Drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) enige om en skisse til løsning fra riksmekleren. Dermed blir det ikke streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene.

Meklingen mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og NHO Mat og Drikke har ført frem til en avtale som er i tråd med rammen av resultatet fra frontfaget.

- Vi er selvsagt fornøyd med at det ikke blir streik i bryggeriene og drikkevareprodusentene. For NHO Mat og Drikke har strukturen på minstelønnsreguleringene vært det mest krevende i dette oppgjøret, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Partene er nå enige om å sette ned et utvalg som skal arbeide med å kartlegge måten minstelønnen beregnes på frem mot neste tariffoppgjør i 2018. I denne perioden skal ikke noen ansatt oppleve nedgang i sin lønn, selv om lønnsutviklingen i mat- og drikkeindustrien utvikler seg i negativ retning.

Partene er også enige om å øke fagbrevtillegget med kr 1,- pr time samt å øke ansiennitetstillegget for ansatte med over 5 års fartstid med kr 0,50 pr time.

Kravet fra NHO Mat og Drikke om en utvidelse av normalarbeidsdagen har også vært et krevende tema.
- Vi mener fortsatt at det nødvendig å gjøre arbeidstidsbestemmelsene mer fleksible, men må dessverre konstatere at det ikke var mulig å få gjennomslag for dette i denne omgang, sier Brubakk.

- Samlet sett mener vi at har kommet frem til et godt resultat. Nå blir det opp til den enkelte bedrift å gjennomføre de lokale forhandlingene innen rammen av de fire kriteriene, økonomi, produktivitet, fremtidsutsikter og konkurransekraft, avslutter Brubakk.

Nøkkelord

Kontakter

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk forening for virksomheter innen mat-, drikke- og bionæringen, og er den femte største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.500 virksomheter over hele landet. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Foreningen ble etablert i 2015.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom