Matmerk

Ingen liker å bli lurt.

Del

75% av forbrukerne sier de ønsker en egen lov som gjør det forbudt å bruke det norske flagget i markedsføringen av matvarer som ikke er pakket i Norge eller laget på norske råvarer. - Det er ikke overraskende, siden det norske flagget brukes i hytt og pine på matvarer, sier Nina Sundqvist, adm dir. i Matmerk.

Foto: Matmerk
Foto: Matmerk

Matmerk gjennomførte i mars i år en undersøkelse blant et representativt utvalg norske forbrukere. Der så vi nærmere på hva forbrukerne mener om opprinnelsesmerking og bruk av det norske flagget.


84% er enig i følgende påstand «Det er viktig med en offisiell merkeordning som viser hvilke matvarer som er pakket i Norge og laget på norske råvarer». I undersøkelsen svarer 8 av 10 at de ville føle seg lurt hvis de kjøpte et produkt med norsk flagg, men som hverken var pakket i Norge eller laget på norske råvarer. Og 75% sier de ønsker seg en lov som regulerer bruken av flaggelementer på matvarer.

- Vi mener at er det et norsk flagg på pakken, ja da skal matproduktet ha norske råvarer og være pakket og lagd i Norge. Ingen liker å bli lurt, og om det nå er bevisst eller ubevisst, så er altså et norsk flagg ingen garanti for noe som helst når det står på matvaren, kommenterer Sundqvist. Skal du være sikker må du se etter Norges eneste offisielle merkeordning for mat, nemlig Nyt Norge. Da vet du at det er brukt norsk råvare, at maten er produsert og pakket i Norge og kommer fra gårdsbruk med etablert kvalitetssystem (KSL), sier Sundqvist

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Matmerk
Foto: Matmerk
Last ned bilde
Kilde: Norstat 2016 for Matmerk
Kilde: Norstat 2016 for Matmerk
Last ned bilde

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse som som skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskaping i norsk matproduksjon. Vi skal styrke omdømmet til norske matprodukter hos norske forbrukere.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom