Expert AS

Informasjon angående tariffavtaler: Expert-ansatte har bestemt

Del

Butikkmedarbeidere med tariffavtale i Expert-kjeden har nå hatt avstemning om hvorvidt de fortsatt ønsker tariffavtale, eller om de vil velge en ny og bedre avtale med bonusordning.

Av de 23 butikkene og 446 medarbeiderne i Expert-kjeden som har vært omfattet av tariffavtale, har 19 butikker til nå gjennomført avstemninger. Ti av disse har valgt bonusordning, mens ni butikker har valgt å beholde tariffavtalen.

- Det er ikke riktig, slik det er blitt fremstilt i media, at ledelsen ønsker å tvinge nye avtaler på de ansatte. Vi har ønsket å gi våre ansatte i hver enkelt butikk et reelt valg mellom dagens tariffavtale og en ny avtale med bonusordning. For å kunne gi dette valget, var vi nødt å si opp den gjeldende hovedavtalen gjennom Virke, sier HR- og personalleder Morten Hovland i Expert Norge AS. 

Ansatte i 19 av de 23 butikkene som til nå har hatt tariffavtale, har nå gjennomført lokale avstemminger. Den siste avstemningen skjedde torsdag ettermiddag, og det foreløpige resultatet viser at 48 av kjedens 61 butikker har valgt bonusordning og velger å stå utenfor tariffavtalen.

- Dette resultatet er vi fornøyd med. For oss har det vært viktig at de ansatte i hver enkelt butikk selv har kunnet velge, sier Hovland. De fire siste butikkene med tariffavtale gjennomfører sine avstemninger tidlig i neste uke. Expertkjedens øvrige 38 forretninger har ikke tidligere vært omfattet av tariffavtale. Hovland beklager at det er blitt oppfattet som om Expert-kjeden vil betale sine ansatte dårligere enn før.

- Det er viktig å forstå at vi ikke har tenkt å bruke mindre penger på våre medarbeidere. Vårt ønske er å anvende disse midlene på en enda bedre måte gjennom gode prestasjonsbonuser. Dette er nødvendig, både for å sikre at vi har fornøyde medarbeidere og for å konkurrere om de gode medarbeiderne når vi skal ansette flere. Samtidig har det vært viktig for oss at de ansatte i hver enkelt butikk har blitt hørt i prosessen, sier Hovland.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon, kontakt:
Morten Hovland, HR & Personalleder Expert Norge AS, tlf 926 69 617

Bilder

Morten Hovland, Expert
Morten Hovland, Expert
Last ned bilde

Om Expert AS

Expert AS
Expert AS

Oslo

http://www.expert.no

Expert AS er en ledende forhandler av forbrukerelektronikk til nordiske forbrukere gjennom landsdekkende butikknett og nettbutikker.