NAF

Ikke bli dieselhysterisk

Del

Dieselforbud i Oslo og restriksjoner i andre storbyer, må ikke skremme folk fra å kjøre dieselbil i distriktene. – Dette er et storbyproblem, og man må ikke selge dieselbilen sin om man ikke kjører til en av storbyene daglig. Faktisk er diesel bedre enn bensin på bygda, sier Inger Elisabeth Sagedal.

Dieselbil er fortsatt et godt alternativ i distriktene. Slipper ut mindre CO2 enn bensin. (FOTO: NAF)
Dieselbil er fortsatt et godt alternativ i distriktene. Slipper ut mindre CO2 enn bensin. (FOTO: NAF)

NAF har fått mange henvendelser fra urolige medlemmer fra hele landet de siste dagene. De lurer på om de nå må selge dieselbilen sin. 

– Frykten er at det å ha dieselbil vil bli problematisk, og uroen er stor for at prisen de vil få dersom de selger bilen vil være dårlig, sier Sagedal. 

Dieselbiler slipper ut mer nitrogenoksider (NOx) enn bensinbiler. Høye konsentrasjoner av NOx skaper dårlig luftkvalitet i byene, og kan føre til helseplager. Bensinbiler har imidlertid i snitt et høyere utslipp av klimagassen CO₂.  Det er denne forskjellen mellom klimautslipp (CO2) og lokale utslipp (NOx) som er vanskelig å forstå. 

– Mange tror at dieselbil er stemplet som versting på alt, men vi bor i et land med store forskjeller mellom by og distrikt. Det som er et problem i Oslo og Bergen, er ikke nødvendigvis et problem i resten av landet. Det gjelder også drivstoff- og bilvalg, sier Inger Elisabeth Sagedal.

Derfor råder NAF dieselbileiere som bor steder der det er nødvendig å kjøre lengre distanser i hverdagen, til å beholde dieselbilen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dieselbil er fortsatt et godt alternativ i distriktene. Slipper ut mindre CO2 enn bensin. (FOTO: NAF)
Dieselbil er fortsatt et godt alternativ i distriktene. Slipper ut mindre CO2 enn bensin. (FOTO: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom