NAF

Ikke betal overpris for elbil

Del

Mange nordmenn ønsker å kjøpe elbil, flere enn det finnes biler på markedet. Det åpner for spekulanter. NAF advarer mot å betale overpris. Det er allerede flere eksempler på at Hyundai Kona legges ut til salg for opp mot 100 000 kroner mer enn listepris. - Disse ekstrapengene på toppen av nybilprisen, kan være tapt når bilen skal selges om noen år, advarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt.  Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet. (Foto: NAF)
Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt. Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet. (Foto: NAF)

Ventelistene er lange på ny elbil. Over 30 000 står i kø på de modellene som kommer i tiden fremover. Er du ikke på lista kan du i verste fall vente opptil to år for de mest populære modellene. Enkelte av de heldige som har vært tidlig på listene, ser nå mulighetene til å tjene penger på dette.

- Vi advarer mot å hoppe på og betale overpris for en elbil, sier Sødal. - Om noen år, når bilene rulles ut i stadig større grad, vil prisene normalisere seg. Skal man da selge bilen videre, kan man komme til å tape pengene man betalte ekstra. For bruktbilprisen vil beregnes ut fra nybilprisen, ikke hva den enkelte ga, fortsetter han.

Om det er økonomi som er motivasjonen for å kjøpe elbil, skal man kjøre veldig mye for å tjene inn 100 000 kroner.

- Det kan lønne seg å ha is i magen og kjøre bensin- eller dieselbilen litt til. Du får tross alt mange bompasseringer og liter drivstoff for 100 000, mener Sødal.

Bilprodusentene har varslet at om to til tre år vil familie-elbilene med lengre rekkevidde komme på markedet. Da kommer bilene med god rekkevidde og plass til en fornuftig pris.

- Vi er i en overgang før markedet vil normalisere seg. I mellomtiden gjelder det å tenke seg nøye om. Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt, mener Sødal. - Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt.  Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet. (Foto: NAF)
Er du bestemt på å kjøpe elbil nå, så gå for en av aktørene som kan levere raskt. Det er ingen grunn til å tape mer penger enn nødvendig på bilkjøpet. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom