IKEA

IKEA bekrefter: Vi skal bygge varehus i Ålesund

Del

IKEA har fått godkjent planene sine om et varehus på Moa i Ålesund.

- Dette var en utrolig hyggelig beskjed nå rett før jul. Det er en julegave til både oss i IKEA Norge, og til kundene våre på Nordvestlandet, sier prosjektutvikler i IKEA Norge Pål Walberg.

IKEA Norge har nå fått en godkjenning fra IKEA sentralt til å gjennomføre tomtekjøpet på Moa. Kjøpskontrakten mellom IKEA og Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) blir dermed ferdig signert rett over nyttår.

Skal rekruttere 250 nye medarbeidere
IKEA-varehuset på Moa blir etter planen 20 000 kvadratmeter. IKEA kommer til å ansette rundt 250 nye medarbeidere når varehuset kommer.

Nå starter IKEA opp reguleringsarbeidet i samarbeid med kommunen. Erfaringsvis tar slike prosesser mellom 1,5 – 2 år. Det tar minst ett år å bygge varehuset. På grunn av andre parallelle etableringer er det foreløpig uklart når varehuset på Moa vil åpne dørene. Hvis alt går etter planen, vil varehuset stå klart tidligst i 2021.

- Når vi jobber med mange etableringer samtidig sånn som nå, tar det dessverre litt tid. Vi i IKEA ønsker å være en god nabo i de områdene vi etablerer oss i. Derfor trenger vi å gjennomføre en grundig reguleringsprosess, der vi får lagt planer for varehuset og nærmiljøet rundt. Vi ønsker å ha en god dialog med alle aktører i nærområdet, sier Pål Walberg.

- Regionen blir mer attraktiv
Kommunalsjef i Ålesund kommune, Ronny Frekhaug, mener at et IKEA-varehus vil ha flere positive effekter for Ålesundsregionen.

- Det er en gledelig nyhet for Ålesund at det nå er bestemt at IKEA kommer hit. Dette vil styrke Ålesund som et landsdelssenter og innebærer også en styrking av attraktiviteten til hele Ålesundregionen. Samtidig vil det også skape mange nye arbeidsplasser ikke bare for Ålesund, men også for nabokommunene. Vi ønsker IKEA hjertelig velkommen, sier Ronny Frekhaug.

Mest tilgjengelig på Moa
I oktober 2014 vedtok bystyret at IKEA får kjøpe tomt på Moa i Ålesund. Tomten ligger langs Moavegen som er nord for kjøpesenteret, svømmehallen og kirken.

Walberg er godt fornøyd med tomten på Moa.

- Moa er et knutepunkt i Møre og Romsdal, og gjør oss mest mulig tilgjengelig for kundene våre i regionen. For oss er det viktig at det blir lagt godt til rette for at kunder kan reise kollektivt til varehuset. At Moa befinner seg like ved det største kollektivknutepunktet mellom Bergen og Trondheim, vil være avgjørende for at folk velger buss framfor bil, sier Pål Walberg.

- Nå har bystyret vedtatt både reguleringsplanen for E136 og bypakke Ålesund. Det betyr at alt ligger til rette for at veikapasiteten på Moa vil bli mye bedre i framtiden. Vi vil nå snakke med Statens Vegvesen og kommunen for å arbeide med gode trafikkløsninger for Moa. Dette har vi god erfaring med fra flere andre etableringsprosesser, legger han til.

Åpner IKEA service & pick-up point over nyttår
IKEA service & pick-up point åpner i Ålesund allerede i januar. Ålesund blir et av de første markedene i verden til å teste ut det nye konseptet, som gjør det enklere for folk i Møre og Romsdal å handle på nett.

- Vi gleder oss til å åpne dørene i Ålesund om ikke lenge. Da blir IKEA mer tilgjengelig i Møre og Romsdal imens arbeidet med varehuset pågår, sier Pål Walberg.

IKEA service & pick-up point er både en vareutlevering og et 600 kvadratmeter stort utstillingsrom for kjøkken, bad, soverom og sofa. Her får kundene hjelp til å planlegge, bestille og hente 8 500 produkter fra IKEA.no. Alle kjøp skjer på nett. IKEAs egne innredningseksperter er til stede i Ålesund, slik at IKEAs design og funksjonelle løsninger blir lettere tilgjengelig.

Kontakter

For mer informasjon, ta kontakt med

Pål Walberg, prosjektutvikler i IKEA
Tlf: +47 913 39 065
E-post:pal.walberg@ikea.com

Ronny Frekhaug, kommunalsjef i Ålesund kommune
Tlf: +47 995 88 871
E-post: ronny.frekhaug@alesund.kommune.no

Bilder

Pål Walberg, prosjektutvikler i IKEA. Foto: IKEA
Pål Walberg, prosjektutvikler i IKEA. Foto: IKEA
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

815 44 000http://www.ikea.no
Om IKEA: • IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at flest mulig har råd til dem. • Det er i dag 375 IKEA-varehus i 47 land verden over. • I 2015 ble varehusene besøkt av 771 millioner mennesker. • Nettsidene til IKEA ble besøkt 1,9 milliarder ganger. • I Norge har IKEA syv varehus; i Oslo, Asker, Bergen, Stavanger, Trondheim, Lillesand og Ringsaker. I tillegg har IKEA et service & pick-up point i Tromsø, og et som åpner i Ålesund i januar. • 3 000 medarbeidere jobber i de norske varehusene.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA tilbakekaller SLADDA sykkel grunnet fare for fall hvis drivreima ryker24.5.2018 06:00Pressemelding

En av IKEAs leverandører har anbefalt at vi tilbakekaller SLADDA sykkel på grunn av sikkerhetsproblemer med drivreima. Drivreima kan plutselig ryke, noe som kan føre til fall. IKEA har mottatt elleve rapporter om slike hendelser, der to av tilfellene har ført til mindre skader. SLADDA sykkel ble tildelt «Red dot award» for designet, og har blitt solgt i 26 markeder siden august 2016. Vi er stolte over det flotte utseendet til SLADDA og intensjonen ved å lage en bærekraftig og urban transportløsning. Vi vet også at mange IKEA-kunder er svært glad i SLADDA-sykkelen sin, men for IKEA vil alltid sikkerhet komme først. Vi ber derfor kunder som har en SLADDA sykkel om å slutte å bruke den og returnere den til et hvilket som helst IKEA-varehus, der de vil få tilbakebetalt hele kjøpsbeløpet. Tilbehør som er spesielt laget for å passe til SLADDA, vil også bli refundert.

IKEA tilbakekaller ELDSLÅGA gasstopp for reparasjon på grunn av CO-utslipp som overskrider EUs grenseverdier24.4.2018 08:00Pressemelding

Som et forebyggende tiltak tilbakekaller IKEA alle ELDSLÅGA gasstopper som er kjøpt før 1. januar 2018 for reparasjon. Dette tiltaket gjør vi som følge av en undersøkelse som ble gjort i Belgia av belgiske myndigheter. Den aktuelle gasstoppen er kun solgt i Europa. En servicetekniker må komme hjem til deg for å løse problemet. Reparasjonen er kostnadsfri.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom