Den Norske Opera & Ballett

Ibsen i Strømgrens ånd

Del

A Doll's House er Jo Strømgrens vri på Henrik Ibsens udødelige drama, spilt i et dukkehus. Fra 21. til 23. juni kan forestillingen oppleves på Operaens Scene 2.

Foto: Knut Bry.
Foto: Knut Bry.

Det helmerske dukkehjem er kanskje verdens mest spilte skuespill. Jo Strømgren Kompani er tro mot Ibsens tekst, men viser samtidig hva karakterene foretar seg utenfor hjemmets fire vegger, før og etter deres tilstedeværelse i dramaet. Med et fysisk formspråk og sensuell tangomusikk blir publikum eksponert for sjelelige kvaler, vaklende fasader og eksistensielle oppgjør. Helmers sceniske hus er krympet og klaustrofobisk — et dukkehus med nedskalerte rom og møbler.

— Når konflikter oppstår på hjemmebane, føles fort ethvert hus for lite, sa Jo Strømgren da produksjonen hadde premiere under Fringe Arts-festivalen i Philadelphia i 2015, der den gikk for fulle hus. I januar 2016 hadde A Doll's House norgespremiere i Operaen, og fikk terningkast fem av Aftenposten.

Foruten Nora og Thorvald blir karakterene fru Linde, sakfører Krogstad og dr. Rank viet større oppmerksomhet i denne versjonen. Skuespillerne Suli Holum, Trey Lyford, Leonard C. Haas, Mary Lee Bednarek og Pearce Bunting er alle en del av det alternative amerikanske teatermiljøet, noen av dem i New York og andre i Philadelphia.

Jo Strømgren er Nasjonalballettens huskoreograf og en allsidig og prisbelønt scenekunstner. Siden han debuterte som koreograf i 1994, har han skapt forestillinger ved en lang rekke scener i inn- og utland – både dans, teater og opera. Jo Strømgren Kompani er en av Norges største kulturelle eksportartikler. Siden starten i 1998 har de skapt 150 produksjoner og turnert i over 50 land.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Jo Strømgren Kompani og FringeArts.

Premiere 21. juni kl. 19.30.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad: cy@operaen.no / 95751006

Bilder

Foto: Knut Bry.
Foto: Knut Bry.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom