Standard Norge

I Tromsø settes standarden for internasjonal tannhelse

Del

Kommende uke møtes rundt 300 internasjonale eksperter innenfor tannhelse i Tromsø. Gjennom uken skal det arrangeres rundt 60 møter i ulike ekspertgrupper som tar for seg alt fra fyllinger, implantater og instrumenter til computerassistert design. Det er ingen tilfeldighet at dette årsmøtet er lagt til Tromsø som har en av Europas mest moderne tannlegeutdanninger.

Søndag 11. september kl. 1900 inviterte Tromsø kommune til mottakelse for delegatene på Ishavshotellet. Varaordfører og tidligere rektor ved UiT, Jarle Aarbakke, ønsket velkommen til Tromsø.

Trygg tannbehandling globalt
Det er Standard Norge med støtte fra Nordisk Institutt for odontologiske materialer (NIOM) som er vertskap for dette møtet. Målet er å finne de beste løsningene for trygg tannbehandling globalt. Japan har en stor dental industri og stiller med neste 80 delegater alene, fra USA kommer 53 eksperter og fra Tyskland 32. Norge har 9 delegater som fordeler seg på ulike ekspertgrupper. Ekspertgruppene er bredt sammensatt med representanter fra industrien, forskning og myndigheter.

Over 150 standarder
På et gjennomsnittlig norsk tannlegekontor er det i bruk over 150 internasjonale standarder.  Alle standardene utarbeides internasjonalt innenfor standardiseringsorganisasjonen ISO der Standard Norge er norsk medlem. Standardene blir Norsk Standard etterpå.

Markedet for tannhelseprodukter er globalt. Tenner er relativt like overalt, vestlig og japansk tannbehandling er forholdsvis lik. Derfor er det bra at også alle standarder vi forholder oss til er internasjonale slik at testmetodene er internasjonalt akseptert.

Temaer i Tromsø
Tromsømøtet er det 52. i rekken av årsmøter i denne internasjonale komiteen for tannhelse. Store temaer for møtet i Tromsø er for eksempel forebyggende tannhelsearbeid, materialer og pasientsikkerhet og tenner som identifikasjonskriterium.

I forbindelse med Tsunamien i Thailand baserte for eksempel identifiseringen av 58 av de 84 omkomne norske turistene seg på tenner og tannforhold. Nå utarbeides det standarder for denne typen identifikasjonsarbeid under amerikansk ledelse og dette blir et stort tema i Tromsø.

Les mer om hva standarder innenfor tannhelse kan bidra til.

Nøkkelord

Kontakter

Om Standard Norge

Standard Norge
Standard Norge
Mustads vei 1
0283 Oslo

+47 67 83 86 00http://www.standard.no
Standard Norge er en medlemsorganisasjon som fastsetter og utgir Norsk Standard. Organisasjonen er det norske medlemmet i den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO og den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN.

Følg saker fra Standard Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Standard Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Standard Norge

Velkommen til lansering av verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø!5.4.2018 14:16Pressemelding

Ansatte og arbeidsgiver deler et felles mål: Ingen skal bli skadet eller syk av jobben. Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgivere jobber systematisk med helse, miljø og sikkerhet i samarbeid med sine ansatte. Den nye internasjonale standarden for arbeidsmiljø kan bidra til et trygt og sunt arbeidsmiljø gjennom systematisk forebygging og kontinuerlig forbedring av HMS-innsatsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom