Utleiemegleren

I oktober måned fortsetter leieprisene å stige i Oslo, Romerike og Stavanger, sier Administrerende Direktør, Vibecke Lyse Augdal.

Del

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9344,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en oppgang på 1,2% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,5%.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.425,- kroner, dette er en oppgang på 1,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,5%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.485,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 0,4% Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,9%.

 -Det må ofte flere enn en visning til og det er mer jobb å leie ut nå enn for et par måneder siden. Det er tydelig at leietakere har mye å velge i. Alt i alt en bra og aktiv oktober, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

Bergen:

For en 2-roms leilighet kostet det i snitt 11.288,- kroner, som er en oppgang på 7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 12,9%.

Det kostet i gjennomsnitt 12.775,- kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er det en nedgang på 13,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,5%

 - Det er ingen dramatisk utvikling i prisene i Bergen fra september til oktober, verken for 2 eller for 3-roms leilighetene. De store svingningene skyldes utelukkende utleie av en svært rimelig 2-roms og en usedvanlig eksklusiv 3-roms i september. Erfaringsmessig er det relativt rolig på leiemarkedet i tiden frem mot jul før etterspørselen tar seg opp igjen på nyåret. Hvis man vet at man skal leie fra januar eller februar, kan det derfor være lurt å begynne å se seg om etter noe nå i høst. Nå har man færre andre interessenter å konkurrere med og man har ofte bedre tid på seg i november og desember enn på nyåret, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger:

En 3-roms kostet i snitt 11 875,- kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er dette en oppgang på 8,5%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 4,2%.

- Det har aldri vært færre antall ledige boliger i Stavanger for utleie siden begynnelsen av 2015.Gjennomsnittlige leiepriser hittil i år er på 11.075,-/måned som er 2 % høyere enn gjennomsnittet for 2016. Det er positivt å se at antall ledige boliger har gått ned. Dette underbygger at prisene er på vei oppover, sier daglig ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 9920,- kroner i oktober, som er en nedgang på 4,3% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 6,5%.

For en 3-roms var snittleien 13.638,- kroner, dette er en oppgang på 3,4% fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 2,9%.

- Ikke så stor endring i markedet fra forrige måned.Lavsesong i Trondheim, men det er fortsatt en del leietakere på markedet. Godt utvalg av leieboliger gjør at det fortsatt er viktig å treffe på leiepris for å få tak i gode leietakere, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

Romerike:

I snitt kostet det 10.938,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 5,9%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 11,4%.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.796,- kroner. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 4,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6%.

- Gode tider på Romerike. Godt med befaringer og oppdrag. Litt dårligere tider på salg av bolig i Oslo har smittet oppover på Romerike. Dette vil kunne vise seg med flere salgskunder som vurderer utleie, sier eiendomsmegler, Trond Ausen ved Utleiemegleren Romerike.

Asker og Bærum:

 I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 10 037,- kroner for en 2-roms, som er en nedgang på 15% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 10,9%.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 14.385,- kroner i september. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 7,5%.

-For første gang siden april måned ser vi at snittprisen for å leie en 2-roms leilighet kryper ned mot 10.000 kroner i Asker og Bærum. Hovedårsaken er nok i stor grad at det er blitt leid ut mange mindre leiligheter og sokkelleiligheter den siste måneden, da det er mange som velger å leie ut i stedet for å selge i et litt ustabilt marked. Antallet ledige boliger til leie holder seg fortsatt stabilt i Asker og Bærum, så alt ligger til rette for et leietaker-vennlig marked ut året, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Drammen:

I snitt kostet det 8858,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Drammen. Sammenlignet med forrige måned er dette en nedgang på 4,1%. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 17,3%.

 -Vi har hatt flere mindre objekter med normal eller lavere standard som har bidratt til at snittet for 2-roms leilighetene denne måneden ble noe lavere enn forrige måned, mens for 3-roms har det vært andre veien. Leiemarkedet oppleves som ganske stabilt og uforandret i forhold til forrige måned. Vi opplever at flere utleiere vurderer å leie ut boligen sin nå enn tidligere og vi har hatt økt pågang av befaringer og oppdrag denne måneden. Om dette skyldes usikkerheten som har vært i salgsmarked den siste tiden er noe tidlig å si, sier daglig leder ved Utleiemegleren, Drammen Eivind Sveen.

Du finner masse stoff om utleie på www.utleiemegleren.no og fersk prisstatistikk på http://www.utleiemegleren.no/presse/prisstatistikk

For kommentarer eller tilgang til statistikken, vennlig kontakt Administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal, vibecke.lyse.augdal@utleiemegleren.no Mobil: 90 86 63 81.

 For lokale saker, henvendelse til:

Daglig leder Marianne Wallin Utleiemegleren Pro (storkunder), mobil 40 85 22 74

Daglig leder Geir Skogheim Utleiemegleren Frogner, mobil 95 02 36 64

Daglig leder Eirik Hauge Utleiemegleren Stavanger, mobil 93 06 00 31

Daglig leder Eirik Hove Utleiemegleren Bergen, mobil 90 98 62 29

Daglig leder Eivind Sveen Utleiemegleren Drammen, mobil 97 71 18 81

Daglig leder Tom Anders Andersen Utleiemegleren Asker og Bærum, mobil 90 99 43 35

Daglig leder Karsten Olsen Utleiemegleren Lillestrøm, mobil 91 57 26 38

Daglig leder Magnus Wennberg Utleiemegleren Grønland, mobil 93 45 88 42

Daglig leder Siri Anne Bernum Halck Utleiemegleren Majorstuen, mobil 47 93 10 03

Daglig leder Vemund Holmen Utleiemegleren Sinsen, mobil 91 56 49 02

Daglig leder Solveig Hjallen Moan Utleiemegleren Trondheim, mobil 48 31 50 01

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 10.000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 140 ansatte.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

02437

Bilder

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Utleiemegleren er Norges største meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger for private og bedrifter. Utleiemegleren har over 9 000 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontor i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Drammen, Lysaker og fem kontorer i Oslo. Utleiemegleren har 130 ansatte.

Følg saker fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utleiemegleren

Til tross for en rolig førjulstid i leiemarkedet, opplever vi prisoppgang i Oslo, Asker og Bærum, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal.12.12.2018 07:00Pressemelding

Oslo: Det kostet nå i snitt 9399,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo, dette er en nedgang på 1% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 1,4%. For en 2-roms kostet det i snitt 12.574,- kroner, dette er en nedgang på 1,7% sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,1%. En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.812,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,8%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,9%. - Det tar tid å leie ut om dagen og leietaker har mye å velge i. Vi opplever likevel at det er et godt marked i en vanligvis stille og rolig tid. Det er størst kamp om 2-roms leiligheter. Det er mange nye oppdrag på vei inn og vi forventer å ha mye spennende boliger til utleie fremover, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck. Stavanger: Det kostet i gjennomsnitt 9157,- kroner å le

Leiemarkedet vokser11.9.2018 09:16Pressemelding

Det har vært høy aktivitet i leiemarkedet, også i sommer. Vi registrerer at det i august 2018 var 10.164 annonserte utleieboliger på Finn.no. Dette er en økning på 14,5 % sammenlignet med tilsvarende måned i 2017. I samme periode har det vært en moderat vekst i leieprisene. Dette indikerer at det er flere som ønsker å leie bolig, samtidig som det er flere boliger som tilbys i markedet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom