Den Norske Opera & Ballett

Hyller verdens hav og sjømenn – i Operaen

Del

Torsdag 21. juni kan Ralph Vaughan Williams' monumentale verk, A Sea Symphony, oppleves på Hovedscenen – med et fullsatt Operaorkester, Operakoret, Det Norske Solistkor, Barnekoret og solister.

Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.

– Med vår beliggenhet i sjøkanten her i Bjørvika, er det nesten rart vi ikke har fremført dette verket tidligere – vi er på en måte programforpliktet! I tillegg kjennes det riktig å avslutte sesongen med et grandiost verk, sier orkestersjef Håvard Vegge.

A Sea Symphony består av fire satser, der teksten er hentet fra diktsamlingen Leaves of Grass av den amerikanske lyrikeren Walt Whitman. Hver av de fire satsene er en optimistisk hyllest til verdens hav og heroiske sjømenn:

Nr. 1 A Song for all seas, all ships
Nr. 2 On the Beach at Night alone
Nr. 3 Scherzo – The Waves
Nr. 4 The Explorers

Vaughen Williams startet arbeidet med det som skulle bli sin første symfoni, A Sea Symphony, i 1903. Da var han tidlig i 30-årene, og hadde komponert noen sanger, kammermusikk-stykker og noen mindre orkesterstykker. Seks år senere la han siste hånd på symfonien, som ble hans gjennombruddsverk. A Sea Symphony banet også vei for en ny epoke innen symfonisk musikk og korsang i Storbritannia i første halvdel av 1900-tallet.

Medvirkende er Nasjonaloperaens bassbaryton, Yngve Søberg, sopranen Katherine Broderick, Operaorkestret, Operakoret, Det Norske Solistkor og Barnekoret – alle under musikalsk ledelse av Alexander Soddy.

Nøkkelord

Kontakter

For intervju og mer informasjon, vennligst kontakt kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad.
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Operaorkestret. Foto: Jörg Wiesner.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom