Cappelen Damm AS

Hvordan påvirkes de yngste barna av den digitale utviklingen?

Del

I en verden der «alt» foregår ved hjelp av digitale tjenester, ser vi at også barnehager er berørt. Bilder og personlig informasjon om barnas helse, foreldre oa lagres. Nå skal også leker og klær "digitaliseres". BIG DATA er også inne i de yngste barnas hverdag. I boken "App'legøyer og app'estreker? Profesjonsfaglig digital kompetanse i barnehagen" setter Barbro Hardersen tematikken på dagsorden.

Vi lever i en verden av digitale tjenester. I barnehager har vi administrasjonssystemer der det tas og lagres bilder av barna, og det registreres personlig informasjon om barnas helse, foreldre osv. Det aller siste er at også leker og klær blir digitale og registrerer informasjon om barn og hjem. På denne måten har BIG DATA også trådt inn i de yngste barnas sfære og hverdagsliv. Den digitale utviklingen er dermed i høyeste grad relevant for ansatte og barn i barnehagen, og for småbarnsforeldrene. Dessverre mangler ansatte i barnehagene nødvendig og viktig kompetanse på dette området.

Førskolelærer og medieviter Barbro Hardersen, forfatter av "App'legøyer og app'estreker? Profesjonsfaglig digital kompetanse i barnehagen", hevder blant annet at medie – og informasjonskompetanse må integreres som en del av barnehagelæreres kompetanse og virke.

I morgen kl. 15.30 lanserer hun boken sin i Cappelen Damms lokaler i Akersgata 47/49.

Ved spørsmål om anmedlereks. eller annet, kontakt Kjersti Bjerkås: kjersti.bjerkas@cappelendamm.no

Nøkkelord

Bilder

Om Cappelen Damm AS

Cappelen Damm AS
Cappelen Damm AS
Akersgata 47/49
0180 Oslo

21 61 65 00http://www.cappelendamm.no

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn. Utgivelsesprogrammet karakteriseres av bredde og mangfold med mer enn 1500 nye utgivelser årlig.

Les mer om Cappelen Damm | Nett-TV | Podcast | YouTube

Følg saker fra Cappelen Damm AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Cappelen Damm AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Cappelen Damm AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom