Grundig Nordic

Hver tredje nordmann vurderer å bytte til internett-tv

Del

En av tre nordmenn vurderer å skifte ut lisens og kabel-tv-avgift med internett-tv. Det viser en undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag fra tv-produsenten Grundig.

”Interessen er stor, men folk flest er nok ikke klar over hvor enkelt det er. Slike teknologiske endringer tar litt tid, men går veldig raskt når de først tar tak, sier Per Kristian Ervik, Administrerende direktør i Grundig.

Den norske TV-lisensen følger apparater med fjernsynsmottaker, ikke bruken. Derfor har Grundig spesialprodusert en serie TVer kun for det norske markedet, uten innebygget TV-mottaker.

Dermed er det blitt mulig å se på TV uten å betale lisens.

”Dette produktet ble til fordi vi fikk mange henvendelser fra norske forbrukere som ønsket å velge hva de ville se på og betale for selv. Vi har nå prøvd ut produktet på Elkjøp siden september og responsen har vært bra”, sier Ervik. 

TV-seere ønsker å velge selv
Undersøkelsen viser at mange husholdninger er villige til å gi slipp på de tradisjonelle TV-kanalene for å unngå TV-lisens og kabelavgift. Halvparten av alle TV-seere oppgir at det er ok å miste TV3 og Viasat for å slippe TV-lisens og kabelavgift, mens en fjerdedel er villig til å gi slipp på TV Norge og TV2. To av ti er dessuten villige til å avstå fra NRK, selv om statskanalen per i dag er gratis på nett. 

”Den store interessen for internett-tv og strømmetjenester skyldes nok både gode strømmetjenester som Netflix og nrk.no, og at tradisjonell TV-titting gjennom kabel og parabol er kostbart i Norge”, sier Per Kristian Ervik. 

Undersøkelsen viser at 32 prosent av alle nordmenn benytter en eller flere strømmetjenester per i dag, men hittil er det kun 9 prosent som helt har kuttet ut tradisjonell tv. 

Mye å spare
Strømmetjenester har vært tilgjengelig i flere år, men med det spesielle lisenssystemet i Norge har ikke TV-kjøpere hittil kunnet spare NRK lisensen uten å plombere TV-apparatene.

Alle NRK-kanaler kan per i dag sees gratis over internett, mens de ledende kommersielle kanalene har egne betalingsmodeller for sine kanaler. Brukere av internett-TV vil være fritatt NRK lisens på 2834kr. I tillegg vil en kabel-TV kunde spare typisk 4000-7000 kr ved å si opp TV-pakka og kun strømme TV fra internett. 

For å slippe tv-lisens er det en forutsetning at TV-en ikke kobles til andre produkter, for eksempel en HD-PVR, som kan ta inn TV-sendinger på tradisjonell måte. En lisensfri TV er fullt mulig å bruke sammen med kabel-tv-boksen dersom man senere skulle ønske det. 

For mer informasjon, kontakt:
Bård Nordhagen
Markedssjef i Grundig Nordic
Tel: 979 33 376
Epost: bard.nordhagen@grundig.com

Nøkkelord

Om Grundig Nordic

Grundig Nordic
Grundig Nordic
Glynitveien 25
1400 Ski

http://www.grundig.no/

Grundig har vært en del av hjemmet i Norge i over 50 år, hvor radio og TV produktene har satt sine spor i nordmenns hukommelse. Etter lanseringen av hvitevarer i 2014 har Grundig blitt en fullverdig leverandør av hjemme-elektronikk. Det er fortsatt tysk kvalitet som er en forutsetning for nye produkter som skal lanseres, uansett produktkategori. Forbrukeren skal fortsatt forvente solide og brukervennlige produkter som gjennom sine smarte løsninger og praktiske funksjoner bidrar til en enklere hverdag.

Følg saker fra Grundig Nordic

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grundig Nordic på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Grundig Nordic

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom