Den Norske Opera & Ballett

Hvem var Coco Chanel?

Del

Figurteaterforestillingen Coco Chanel er et nært og annerledes møte med den legendariske motedesignerens tanker, liv og karriere. 27. september har den prisbelønte forestillingen Norgespremiere på Scene 2 i Operaen.

Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper

Figurteaterregissør Ulrike Quade og koreograf Jo Strømgren har latt seg fascinere av motedesigneren og stilikonet Coco Chanels komplekse historie. Som en illusjonens mester valgte Chanel å mytologisere seg selv. Hun kontrollerte hvordan verden så på henne, og moten hennes har blitt et symbol på frigjøring. Med denne forestillingen ønsker Quade og Strømgren å undersøke hvilken påvirkning moten har på samfunnet vårt: hvordan et kostyme blir en kropp og hvordan en kropp blir en dukke. Det er Chanels egne ord om sitt liv og virke som er utgangspunkt for forestillingen.

Coco Chanel ble våren 2017 utpekt til sesongens beste forestilling i Amsterdam av en utvalgt folkejury. Et av jurymedlemmene oppsummerte forestillingen slik:

”This is not a theater performance, but a moving visual artwork. All the elements are so precisely assembled. Everything got my attention, everything was thought through. The music, the dance, the décor, the actors and the dolls. Coco came to life.”

Coco Chanel er det tredje samarbeidet mellom Ulrike Quade Company og Jo Strømgren Kompani. Forestillingen viderefører den spesielle stilen disse to kompaniene har skapt sammen, med hyperrealistiske dukker, skildringer av historiske personer, dokumentariske fakta og en stor porsjon vilt og fantasifullt teater. Publikum kan vente seg en visuelt sterk og følelsesfull forestilling.

Dukkedesign er ved Ulrike Quade, scenografien er ved Jo Strømgren, og i samarbeid har de utviklet konsept og regi. Musikk og lydbilde er skapt av Strijbos & Van Rijswijk. Utøvere på scenen er Céline Mathieu, Ilija Surla og Indra Cauwels.

Norgespremiere 27. september kl 19.30, Scene 2
Forestillingen spilles på engelsk.

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby
E-post: omv@operaen.no
Telefon: 97076610

Bilder

Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom