Fafo

Hva kan privat servicesektor lære av industrien?

Del

Hva er tilstanden for det lokale partssamarbeidet? Og hva er det som skaper og stimulerer samarbeid på arbeidsplassene? Bør det fylles med mer og bedre innhold, eller bør en prioritere å få flere til å bruke de mulighetene som ligger i dagens samarbeidsmodell?

Det organiserte arbeidslivet framheves gjerne som en viktig faktor i den nordiske og norske samfunnsmodellen. Samtidig viser forskning at om lag en av tre tillitsvalgte ikke deltar i partssamarbeid lokalt.

Både i Norge og i Danmark er det industrien som har vært lokomotivet i det lokale partssamarbeidet, mens tillitsvalgte i privat servicesektor deltar i langt mindre grad.I Danmark har de lokale partene blant annet fått større handlingsrom til å inngå lokale avtaler om for eksempel arbeidstid.

Anna Ilsøe og Trine Pernille Larsen ved FAOS i Danmark vil presentere dansk forskning om samarbeid og fleksibilitet. Sissel Trygstad og Inger Marie Hagen ved Fafo deler funn fra Fafos forskning om det lokale partssamarbeidet i norsk arbeidsliv.

For å diskutere hvordan man kan få til godt samarbeid i varehandelen er Jon Olav Bjergene fra Handel og Kontor og Inger Lise Blyverket i Virke invitert.

Fafo-seminaret holdes mandag 24. april 2017, kl 14-15.30 ved Fafo, Borggata 2B, Oslo,

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson Sissel Trygstad, Fafo. 22088664

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg saker fra Fafo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fafo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom