Lederne

Hurra for lederne.no!

Del

Da Lederne i juni for to år siden valgte å satse bredere, med nye nettsider, var målet å skille seg ut ved hjelp av godt innhold. Kommunikasjonsleder Sverre Simen Hov mener det var på høy tid å utnytte de digitale kanalene bedre, og det gir nå resultater. Men hvor er gutta?

Med Facebook-siden Spre god ledelse på laget har det gitt mye positiv oppmerksomhet, stadig nye lesere, flere kommer på kurs og konferanser, og flere benytter seg av medlemsforsikringene i Lederne. Å motvirke medlemsflukt, som har vært en trend i arbeidslivets organisasjoner i noen år, og heller skape vekst i medlemsmassen, er også viktig.

-Utviklingen går lynfort, og mange har måttet tenke nytt de siste årene for å nå ut til flest mulig. Mediebransjen er totalt forandret, og nøkkelen til å treffe mange er godt innhold, som vi selv må ta ansvaret for. Når vi sammenlikner april 2016 med samme måned i 2017 og 2018 ser vi en god utvikling fra 59 542 via 111 702 til 118 514 besøk til lederne.no, forteller Hov. Nederst i saken kan du se hvilke artikler som har oppnådd flest lesere.

Enn annen kommunikasjon

Bakgrunnen for satsningen i juni 2016 var et ønske om å favne bredere og oppleves som relevant med godt stoff om ledelse.

-Vi er verken LO, YS, Unio eller Akademikerne, og vi vil skille oss ut ved å skrive om det vi mener er god ledelse, forankret i den norske samarbeidsmodellen i arbeidslivet. Legger man litt ressurser i dette er det overraskende lett å nå ut ved hjelp av sosiale medier, mener Hov.

Han understreker at det er viktig å ikke bli navlebeskuende. Perspektivet må være hva andre har lyst til å lese om, ikke nødvendigvis hva vi har lyst til å fortelle om oss selv:

-Skal vi treffe mange av dem som er interessert i ledelse og arbeidsliv, må vi være synlige og troverdige langt utover egen organisasjon. Men vi ønsker jo i bunn og grunn at flere skal bli kjent med organisasjonen, og oppdage at Lederne har mye å by på.

Kvinner i flertall

Facebook-siden Spre god ledelse ble lansert et halvt år etter nye lederne.no nettopp for å skille delingen av magasinstoffet fra organisasjonsstoffet som fortsatt lever på Facebook-siden Lederne. Spre god ledelse har en solid vekst i følgermassen.

-Vi vil ha en sterkt stemme i debatten om hva som er god ledelse, slår Hov fast, men han har én utfordring som det er vanskelig å finne en løsning på: Langt flere kvinner enn menn leser stoffet, og det er grunn til å spørre seg hvorfor.

Riktignok er kvinner mer aktive på sosiale medier enn menn, men den forskjellen er ikke hele forklaringen. Leser menn generelt mindre enn kvinner? Eller skyldes det at ledelse i større og større grad preges av myke verdier som gode relasjoner og flatere strukturer?

-Kom gjerne med innspill! Hva vil mannlige ledere og ressurspersoner lese om?, spør Hov.

Sammenheng

Han er opptatt av at mye starter med god ledelse, og vil derfor nå ut til flest mulig.

-Verden blir faktisk forandret av ledelse – på godt og vondt. En god leder viser vei, og en dårlig leder kan gjøre stor skade, mener Hov, som begynte i Lederne i 2007. Mye har endret seg siden den gangen, men han har vært opptatt av kommunikasjon siden han startet lokalavis og radiostasjon på Lesja i Gudbrandsdalen som niåring.

-Kommunikasjon og ledelse er to sider av samme sak. Å jobbe med kommunikasjon i Lederne er spennende fordi vi kan fortelle gode historier som påvirker lederskap, og dermed enkeltpersoner, organisasjoner og hele samfunnsutviklingen. Det er et uendelig materiale å ta av.

Resultater og rekorder

Dobling av antall besøk til lederne.no når vi sammenlikner april 2016 med april 2018.

De fem sakene som har fått flest lesere:

Dette gjør multitasking med hjernen din (37 750)

https://lederne.no/2016/08/24/multitasking/

Lær deg ordene som reduserer sykefravær (28 538)

https://lederne.no/2017/02/17/reduserer-sykefravaer/

Det er en kroppsdel som er viktigere enn andre for ledere (22 577)

https://lederne.no/2017/09/14/retorikk-som-virkemiddel/

Han er direktøren som vil ha de ansatte på toppen (19 097)

https://lederne.no/2017/10/24/direktoren-ansatte-pa-toppen/

Slik takler du primadonnaer på jobben (19 966)

https://lederne.no/2017/03/17/primadonnaer-pa-jobb/

Antall følgere på Spre god ledelse øker jevnt og trutt: fra 3881 1. mai 2017 til 8930 1. mai 2018. Andelen lesere som kommer inn via sosiale medier er økende.

De fem sakene med best lesertall fra Spre god ledelse

Det er en kroppsdel som er viktigere enn andre for ledere (19 463)

https://lederne.no/2017/09/14/retorikk-som-virkemiddel/

Utslitt etter jobb? Du er ikke alene (18 261)

https://lederne.no/2018/05/11/kommunikasjon-utslitt-jobb-alene/

Lær deg ordene som reduserer sykefravær (17 648)

https://lederne.no/2017/02/17/reduserer-sykefravaer/

Fire tips du trodde det var lurt å følge på jobbintervjuet (17 171)

https://lederne.no/2017/05/19/odelegger-for-jobbintervjuet/

Slik takler du primadonnaer på jobben (16 575)

https://lederne.no/2017/03/17/primadonnaer-pa-jobb/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/
Vi bygger gode ledere
Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.
God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.
Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom