KLP

Hugger BREEAM-prestasjon i stein

Del

Et BREEAM-sertifikat henger høyt og er noe mange byggeiere er opptatt av å markedsføre. På Fornebu S har byggeier KLP Eiendom hugget beviset i stein.

BREEAM-symbol Fornebu S
BREEAM-symbol Fornebu S

I oktober i fjor åpnet Fornebu S, verdens mest miljøvennlige kjøpesenter og det første kjøpesenteret til å oppnå den høyeste BREEAM-klassifiseringen, Outstanding, dørene. Nå har byggeier KLP Eiendom bokstavelig talt hugget kjøpesenterets miljøprestasjon i stein.

På Torget på baksiden av bygget er et 12 meter i diameter stort symbol skåret ut i granittsteiene med vinkelsliper. Utsmykningen er utviklet av kunstneren Trond Nordahl i Medicineheads på oppdrag fra Norwegian Green Building Council (NGBC), som eier miljøklassifiseringssystemet BREEAM-NOR. KLP Eiendom er den første byggeieren som har realisert den nye løsningen på Fornebu S.

- Dette ble fantastisk flott, genialt å fortelle omverden om BREEAM sertifiseringen gjennom et så vakkert kunstverk. Vi har underveis i prosessen fått mye hyggelige kommentarer fra nysgjerrige forbipasserende, så det er tydelig at her har vi truffet blink. Vi ser også at symbolet nærmest lever sitt eget liv, avhengig av hvordan lysets faller og hvor vått det er på bakken, så endrer det uttrykk, forteller Heidi Lyngstad, Miljøsjef i KLP Eiendom.

For NGBC var det viktig å tilby byggeiere med BREEAM-sertifikat et alternativ til den tradisjonelle plaketten.

- Vi ser at et BREEAM-sertifikat er noe byggeiere er stolte av og vil synliggjøre for omverdenen. Derfor har vi ønsket å tilby en utsmykkingsløsning som kan stå som et tydelig symbol på den miljøprestasjonen bygget har oppnådd, sier Kjersti Folvik, daglig leder i NGBC.

Den kunstneriske utsmykningen er laget som et symbol som kan tilpasses i ulike størrelser og materialer og vil tilbys alle prosjekter som oppnår et BREEAM-sertifikat.

- KLP har valgt en løsning hvor symbolet er hugget inn i granittsteinene på bakken, men det finnes et hav av muligheter for hvordan man kan implementerer symbolet i alt fra kumlokk og sykkelstativ til mer tradisjonelle kunstverk som kan henges på veggen. Her er det bare fantasien som setter grenser, sier Folvik.

Den kunstneriske utsmykningen ble avduket under et eget arrangement på Torget på Fornebu S den 19. november.

For mer informasjon kan du kontakte:
Kjersti Folvik, Daglig leder Norwegian Green Building Council
Tlf 99604330 eller e-post: kjersti.folvik@ngbc.no

Heidi Lyngstad, miljøsjef KLP Eiendom
Tlf 99277832 eller e-post: heidi.lyngstad@klp.no

Nøkkelord

Bilder

BREEAM-symbol Fornebu S
BREEAM-symbol Fornebu S
Last ned bilde
Fornebu S
Fornebu S
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom