Redningsselskapet

Høysesong for tyveri av påhengsmotorer

Del

Høsten er høysesong for tyverier fra norske båthavner. Og det er som regel helst påhengsmotorene tyvene vil ha. Slik sikrer du deg.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

- Våre statistikker og vår erfaring viser at det i de fleste tilfeller er påhengsmotorene tyvene jakter på, sier daglig leder i Securmark, Jostein Tveide.


For påhengsmotorer er god butikk for tyvene: Årlig stjeles det båter og motorer for flere titalls millioner kroner. Mye av tyvgodset fraktes ut av landet.- Gjennom vårt samarbeid med politi, grensepoliti og tollvesen i store deler av Europa, har vi eksempler på varebiler som er fullastet med stjålne påhengsmotorer. Båtene har de ofte kvittet seg med, sier Tveide.

I 

en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Securmark i fjor, oppga 1 av 3 nordmenn at båten deres ikke er tilstrekkelig sikret mot tyveri. Det vanligste er å ikke låse båt og påhengsmotor tilstrekkelig. Det gir gode arbeidsforhold for tyvene.

- De fleste påhengsmotorer over 20 hestekrefter er boltet fast til båten. Hvis båten ikke er tilstrekkelig låst til brygga, tar tyvene med seg båten til et egnet sted for å demontere/skjære løs motoren. Båten blir deretter ofte forlatt eller senket i havet. Det viser viktigheten av å låse båten fast til brygga med wire og FG-godkjent lås, sier Tveide.
 

For de aller fleste nærmer båtsesongen seg nå slutten.

- Vår oppfordring er å få båten i trygt opplag når tiden er inne. For mange kan opplag hos profesjonelle være et godt alternativ. Båteiere som har båten i hagen eller på gårdsplassen bør ta sine forholdsregler, sier Jostein Tveide.

Slik sikrer du påhengsmotoren:

  • Ikke forlat båten i et mørkt og avsidesliggende havneområde. Dette gjelder også når båten er i opplag
  • Ta med små påhengsmotorer inn
  • Bruk FG-godkjent lås og wire/kjetting
  • Merk båt og motor med FG-godkjent merkesystem (Securmark)
  • Sikre deg bilde(r) av båten din. Nyttig ved eventuell etterlysning
  • Plasser båt/motor slik at tyvene får håpløse arbeidsforhold

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Last ned bilde
Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.
Last ned bilde
Jostein Tveide i Securmark.
Jostein Tveide i Securmark.
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

06757http://www.redningsselskapet.no

Securmark Scandinavia AS er et norskeiet firma som har spesialisert seg på tyverimerking. Vi arbeider aktivt sammen med politi, redningstjenesten og forsikringsbransjen for å hindre tyverier, samt sikre og tilbakeføre verdier.

Selskapet ble etablert i Arendal i 1988 og eies av Redningsselskapet.

Følg saker fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom