Bilimportørenes Landsforening

Høyre-forslag om bilavgifter må være et arbeidsuhell

Del

- Det er oppsiktsvekkende at Høyres programkomité foreslår å bryte regjeringsplattformen i spørsmålet om engangsavgift på bensin- og dieselbiler. Formuleringen må være et rent uhell, og kan ikke vedtas på Høyres landsmøte til helgen, sier Erik Andresen, administrerende direktør i Bilimportørenes landsforening (BIL).

Høyres programkomité foreslår nå å øke engangsavgiften på bensin- og dieselbiler. Dette er et klart brudd på regjeringsplattformen for 2018-2021 (Jeløya-erklæringen) som ble fremforhandlet mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre så sent som i januar i år. Plattformen åpner for at CO2- og NOx-komponentene i engangsavgiften kan justeres, men de samlede bilavgiftene skal ikke økes som følge av dette.

- BIL er like opptatt av et grønt skifte i veitrafikken som regjeringen, og utviklingen mot utslippsfri personbiltrafikk går med stormskritt. Sist måned (mars 2018) var 37,3 prosent av nybilsalget rene elbiler. Dette viser at dagens politikk virker, sier Andresen.  

BIL oppfordrer nå Høyres landsmøte om å slutte seg til regjeringserklæringens formuleringer når det gjelder bilavgiftene i inneværende stortingsperiode.  

- Det vil være svært uheldig om det største regjeringspartiet nå sår tvil om Jeløya-erklæringen faktisk gjelder, sier Andresen. 

Regjeringsplattformen varsler at man i inneværende stortingsperiode skal starte arbeidet med et bilavgiftssystem som er bærekraftig etter 2025. 

- Denne debatten kan Høyres landsmøte gjerne starte for den er viktig, sier Andresen.  

Kontakter

For ytterligere opplysninger, kontakt:

Erik Andresen, adm dir, BIL mob. 915 66 982

Om Bilimportørenes Landsforening

Bilimportørenes Landsforening
Bilimportørenes Landsforening
Økernveien 99
0579 Oslo

22 64 64 55http://www.bilimportorene.no

Følg saker fra Bilimportørenes Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bilimportørenes Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.