Bedriftsforbundet

Høyesterett fjerner monopol i norske havner

16.12.2016 10:32 | Bedriftsforbundet

Del

Høyesterett i plenum dømte fredag 16.desember til fordel for Holship og Bedriftsforbundet i saken om fortrinnsretten for havnearbeiderne. Holship kan nå bruke sine egne ansatte til losse og lastearbeid.

-  Dommen er en stor seier for Holship, Bedriftsforbundet og konkurranseevnen til norske havner. Vi er glad for at Høyestrett lyttet til EFTA-domstolens rådgivende uttalelse. Nå er det slutt på havnemonopolet og starten på mer effektive norske havner, sier adm.dir i Bedriftsforbundet Olaf Thommessen.

Holship Norge AS har ønsket å bruke sine egne ansatte til losse og lastearbeid, men har i over tre år blitt utsatt for boikott av NTF ettersom de ikke vil inngå tariffavtalen mellom NHO og LO. Bedriftsforbundet mener partene burde fjernet fortrinnsretten for lenge siden gjennom tariffoppgjøret.

-  Fortrinnsretten ble skapt av LO og NHO gjennom deres tariffavtale for norske havner. NHO burde ryddet unna denne konflikten gjennom tariffoppgjøret for lenge siden. Det er takket være Holship og Bedriftsforbundet at alle havnebedriftene i Norge nå kan bruke sine egne ansatte til losse og lastearbeid, sier Thommessen

Kontakter

Om Bedriftsforbundet

Bedriftsforbundet
Bedriftsforbundet
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.bedriftsforbundet.no

Bedriftsforbundet har ca. 4 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra Bedriftsforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bedriftsforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bedriftsforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom