Virke

Høy reiselyst i 2018

Del

Reiselysten holder seg høy og stabil, viser ferske tall fra Virke Reises befolkningsundersøkelse. På feriebudsjettet strammer vi derimot litt inn.

- Reiselysten blant folk flest er stabilt høy, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og ferieturer her hjemme i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge. 

- Vi reiser som før i alle skolens ferier, og er samtidig flinke til å benytte oss av helger og fridager utenom skolens ferier, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland. 

Feriebudsjettet er derimot noe nedjustert fra samme tid i fjor, fra et gjennomsnitt på 41 850 kr pr husstand til  39 250 kr i år.

Spania er sommerfavoritt

72 prosent planlegger sommerferie i 2018, og 62 prosent av de som skal på sommerferie oppgir at de skal en tur til utlandet. Spania er klar sommerferiefavoritt, og hele 34 prosent av de som skal til utlandet oppgir at det er hit de planlegger å reise. Tett etter følger Hellas med 23 prosent.

- Sommer er tid for både norgesferie og en utenlandstur, der turen til utlandet gjerne regnes som hovedferien for mange, sier Sverre McSeveny-Åril i Virke Reise Utland.

Bruker helgene til ferietur

8 av 10 oppgir at de vil ta minst en helgetur i løpet av året. 58 prosent planlegger minst en helgetur til utlandet, og da gjerne til storbyer i Europa. Helgeturer til private hytter er fortsatt populært, men vi ser også en liten økning i antall personer som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge. 

-Hele 43 prosent sier at de vil ta tre eller flere helgeturer i Norge i 2018. Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høyt, sier Line Endresen Normann.

Se også vedlagt presentasjon.  

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Sverre McSeveny-Åril, direktør Virke Reise Utland, 917 68 366
Line Endresen Normann, Direktør Reise Norge og kultur, 930 93 739
Hanne Valdø, kommunikasjonsrådgiver, 97016757

Bilder

Dokumenter

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom