Randstad

Høy arbeidskapasitet og arbeidsmoral viktigst i Nord-Norge

Del

Aldri har det vært viktigere å rekruttere gode medarbeidere, fordi det stilles stadig høyere krav til prestasjoner og leveranser. Det mener 8 av 10 norske ledere. Ansatte med høy arbeidskapasitet og arbeidsmoral er mest populære – og spesielt i Nord Norge.

Det fremkommer i høstens RAMA (Randstad Arbeidsmarkedsanalyse), som baserer seg på en stor undersøkelse blant over 2000 norske ledere og ansatte. Undersøkelsen er gjennomført i oktober i år av Respons Analyse, på vegne av HR- og bemanningsselskapet Randstad, som nylig kjøpte Proffice-konsernet. 

– Som leder kjenner jeg meg godt igjen i funnene i undersøkelsen. Vi snakker veldig mye om teknologikompetanse og nye utdanningsløp tilpasset fremtidens arbeidsliv, men det er viktig at vi ikke glemmer at det å stå på, brette opp ermene og jobbe iherdig fortsatt er utrolig viktig. Høy arbeidsmoral har ikke gått ut på dato, og en flott mastergrad hjelper lite om du ikke vil ta i et tak, sier Eivind Bøe i HR- og bemanningsselskapet Randstad.

Nord-Norge vil ha innovasjonsdrevne ansatte

I landets tre nordligste fylker mener hele 83 prosent av lederne at høy arbeidskapasitet og -moral er den alle viktigste egenskapen ansatte kan ha. Til sammenligning ligger landsgjennomsnittet på 73 prosent. Men også innovasjonsdrevne ansatte er viktigere i nord enn i resten av landet. Hele 51 prosent vil ha ansatte som tenker utenfor boksen og utfordrer virksomhetens etablerte måter å tenker på. Ansatte som er omstillingsdyktige er også attraktivt. 

Spørsmål til ledere i Nord Norge:  I lys av at arbeidslivet endrer seg rekordraskt, hvilke egenskaper er det i dag spesielt viktig at ansatte i virksomheten har? Flere svar mulig.

 

– Arbeidsmarkedet endrer seg såpass raskt nå, og det medfører at du er nødt til å finne medarbeidere som er endringsvillige, åpne og raskt kan ta til seg ny informasjon og læring. Og fordi det ligger i menneskets natur å være skeptisk til endring, så er det viktig at virksomheter i en rekrutteringsprosess klarer å finne hodene som er innforstått med at ting vil endre seg, enten de jobber som kjøpmenn, leger, frisører eller ingeniører, sier Bøe.

For mer informasjon, kontakt:

Eivind Bøe

Adm. direktør Randstad Norway

Telefon: +47 90 99 81 50

eivind.boe@randstad.no

Randstad Tromsø

Kristin Lindberg

Regionsansvarlig rekruttering

Kristin.Lindberg@randstad.no

+ 47 414 70 464

 

Om Randstad

Randstad ble grunnlagt av Frits Goldschmeding og Ger Daleboudt i Nederland 1960, og er verdens nest største aktør av HR- og bemanningsløsninger med over 600.000 ansatte i 39 land. Selskapet er børsnotert og nådde i 2015 en omsetning på over 170 milliarder kroner.

Randstad kom til Norge i 2008, og kjøpte Proffice-konsernet i 2016. Randstad Norway er lokalisert over hele landet.

Bilder

Om Randstad

Randstad
Randstad
Haakon VIIs gate 5
0161 Oslo

400 21 400https://www.randstad.no/

Følg saker fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom