Lederne

Hordalands Stortingskandidater: - Utred delingsøkonomien!

Del

- Vi er på vei inn i et helt nytt arbeidsliv med den såkalte delingsøkonomien, og trepartssamarbeidet er en styrke for det norske arbeidslivet. Det er problematisk at fagforeningsgraden har sunket så mye siden 2008 som den har.

Mindre enn 50 prosent av norske ansatte er nå organisert i en fagorganisasjon.

Det var bred enighet i panelet om fordelen av at flest mulig fagorganiserer seg, men virkemidlene, som eksempelvis fradrag for fagforeningskontingent, var det mer uenighet om da Stortingskandidater fra alle partiene i Hordaland møttes til debatt om arbeidslivet i Bergen torsdag 31. august.

Det var organisasjonene Parat, Lederne, NITO, Delta og Finansforbundet som samlet politikerne for å belyse hva partiene vil med arbeidslivet og hva som blir annerledes om det blir regjeringsskifte etter valget.

Paneldeltakerne var Jette Christensen (Ap), Gina Barstad (SV), Rolf Nesheim (V), Kjersti Toppe (Sp), Knut Bergesen (MDG), Torill Eidsheim (H), Pål Kårbø (KrF) og Silje Hjemdal (FrP). Debattleder var Magne Lerø.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50http://www.lederne.no

Organisasjonen for Norges ledere og betrodde ansatte

Lederne er fag- og interesseorganisasjonen for deg som har en ledende eller betrodd stilling i privat eller offentlig sektor. Vi er her for å inspirere deg, hjelpe deg med dine rettigheter og støtte deg i lederrollen din. Over 17.000 ansatte i vel 1.200 bedrifter har valgt Lederne som sin partner for individuell service, rådgivning, utvikling, forhandlingsservice og juridisk støtte.

Lederne ble stiftet i 1910 og er partipolitisk uavhengig. Organisasjonen har avtaler med de fleste arbeidsgiverorganisasjoner, og tilbyr blant annet omfattende støtte til kurs og etterutdanning, attraktive forsikringer for medlemmet og familien samt økonomisk støtte ved arbeidsledighet.

Følg saker fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom