Virke

Hjertevarme for 330 millioner

Del

Kjærligheten kan som kjent ikke kjøpes for penger, men nordmenn vil likevel bruke 270 millioner på Valentine's day i år. Til morsdagen bruker vi opp mot 60 millioner.

Mange kjøper blomster til sine kjære, på både morsdagen og Valentine's day
Mange kjøper blomster til sine kjære, på både morsdagen og Valentine's day

Søndag 12. februar er det morsdag. Noen dager etter er det Valentine's day. Handelsnæringen føler kjærligheten på omsetningen.  

Mor er viktig,

– Morsdagen påvirker helt klart den delen av handelsnæringen som driver med blomster, konfekt, parfymeartikler og andre vanlige morsdagsartikler, sier Bror William Stende, direktør for faghandel i Virke.

I forbindelse med morsdagen anslår Virke at handelsnæringen vil ha inntekter på opp imot 60 millioner.

Tidligere anslag har vist at omsetningen på farsdagen er en god del lavere, enn på morsdagen. 

– Det er jo farlig å spekulere på om vi feirer mor mer enn vi feirer far, men en årsak kan være at farsdagen kom etter at morsdagen ble innført i USA, og at morsdagen derfor kanskje har dypere røtter, sier Stende.

..men størst av alt er kjærligheten

Målt i omsetning er Valentines Day klart størst. Denne dagen er verdt 270 millioner kroner for norske butikker i 2017 anslår Virke.

– Populariteten til Valentines Day har vært økende, også i Norge. Det er særlig de yngste som er mest opptatt av Valentines Day, og dette merker detaljhandelen gjennom et mersalg på en drøy kvart milliard kroner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mange kjøper blomster til sine kjære, på både morsdagen og Valentine's day
Mange kjøper blomster til sine kjære, på både morsdagen og Valentine's day
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 20 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. Virke mener virksomheter lykkes best når verdiene skapes i samspill mellom arbeidsgiver og medarbeider.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom