Ving Norge

Hit reiser vi i sommer!

Del

Nysgjerrig på hvor naboen og alle andre skal i sommer? Da finner du kanskje svaret her.

Lindos, Rhodos
Lindos, Rhodos

Trender kommer og går – også innen reiseliv. Men noen klassikere forblir på ferie-toppen. En annen sikker trend er at romjula er høytid for bestilling av sommerreiser, noe Norges største reisearrangør kan skrive under på.

– Erfaringsmessig er det da folk har god tid til å planlegge og bestille sine neste reiser, og vi forventer et stort bestillingsrush i slutten av desember og begynnelsen av januar også i år. Mange av de mest populære reisemålene våre har allerede begynt å fylle seg opp, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Topp 3
Denne sommeren er det Hellas som gjelder. Det ventes at drøyt 300.000 nordmenn legger ferien sin dit, og 46 prosent av charterkapasiteten i Norge går til den greske øyverden.

– Av våre gjester velger hele 35 prosent seg Hellas denne sommeren, og de aller flest reiser til Rhodos og Kreta, sier Røhr-Staff

Spania er populært både sommer og vinter og er en stabil nummer to.

– ­Vi sender 38 prosent av gjestene våre dit i sommer. 71 prosent av de som skal til Spania reiser til Mallorca, 23 prosent til Gran Canaria og 6 prosent til Tenerife, sier informasjonssjefen.

Flere og flere nordmenn får også øynene opp for Kroatia, og landet har blitt et svært populært reisemål de siste årene. Kroatia er nå tredje største ferielandet fra Norge med 8 prosent av totalkapasiteten.

– Jeg vil også nevne Bulgaria, som står sterkt i det norske markedet. 10 prosent av våre gjester reiser til Bulgaria i år, legger Røhr-Staff til.

Tyrkia på vei opp
Etter mange år på ferietoppen har Tyrkia hatt en kraftig nedgang de siste årene. Nå peker derimot pila oppover for den tidligere svært populære feriedestinasjonen.

– Vi ser vi en økning i markedet vårt på 70 prosent, og bestillingene tikker stadig inn. Det synes vi er svært gledelig. Jeg tror mange har savnet Tyrkia som reisemål, sier Siri Røhr-Staff.

I tillegg til klassikerne på charter-programmet er Montenegro en nyhet hos Ving denne sommeren. 

Montenegro er en spennende charter-nyhet som jeg tror det norske publikum kommer til å ta vel imot. Der er også prisnivået generelt sett er lavere enn på de fleste andre reisemål i Middelhavet.

Hotellet er viktig
Men det er ikke bare reisemål som skal velges av gjestene. Informasjonssjefen forteller også at selve hotellet blir mer og mer viktig for de som skal på ferie – noen ganger viktigere enn selve reisemålet.

– Det holder ikke lenger å lansere et flott hotell. Hvordan man bor i ferien forventes å være en opplevelse i seg selv, og det kreves en høyere standard enn tidligere. Derfor må vi tilby hotell som passer de ulike målgruppene, slik at deres behov og ønsker for ferien blir innfridd. Ving har mer enn 50 års erfaring med å utvikle konsepthotell, og i dag bor nærmere halvparten av gjestene våre på et slikt hotell. Det er også på disse hotellene de mest fornøyde gjestene bor, avslutter Siri Røhr-Staff.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lindos, Rhodos
Lindos, Rhodos
Last ned bilde

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom