Norges Kampsportforbund

Historisk taekwondo-prestasjon i Tunisia

Del

Fredag kveld kvalifiserte Milos Pilipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb seg til ungdoms-OL og skrev med dette historie. Milos er den aller første taekwondoutøveren fra Norge som har klart å kvalifisere til et ungdoms-OL og han skal representere Norge i Buenos Aires i oktober.

Milos Piliipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb
Milos Piliipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb

Ved å vinne gull i US Open i januar. Bronse i Tyrkia Open i februar, og gull i Holland open i mars ble Milios Pilipovic den eneste utøveren som klarte kravene og fikk representere Norge i kvalifiseringen til Ungdoms-OL som arrangeres i Hammamet i Tunisa. Senere i uken skal Pilipovic, som eneste norske utøver, også konkurrere i junior VM som avholdes samme sted.

Milos konkurrerer i klassen + 73 kg og vant den første kampen hele 23-2 mot Abdullah Abdullah fra Pakistan.  I neste kamp møtte han Jose Benites fra Ecuador og vant kampen 30-16 før han i kvartfinalen møtte Han Meng-En Lee fra Taiwan. Milos ledet kampen til det kun gjenstod sekunder da Lee fikk inn noen treff som gjorde at Milos tapte 17-12, men han sikret seg med dette en OL-billett ved å bli blant de 8 beste i sin klasse. 

«Det var utrolig synd å tape etter at jeg hadde ledet, men jeg regner med at jeg får revansje når jeg møter han i Argentina», sier Milos Pilipovic.

«Det er ingen tilfeldig het at Milos klarte dette. Han er utrolig målbevisst og strukturert. Milos valgte å begynne på Wang Toppidrett slik at han kan kombinere toppidrett med utdanning», sier Mikael Oguz som er prosjektleder for OL-taekwondo og hans klubbtrener i Grorud Taekwondo Klubb.  

«Det blir ikke mye ferie på Milos i Tunisia. Allerede fredag 13. april skal han delta i junior-VM,sier Oguz

«Det er utrolig stort at Milos Pilipovic klarte å kvalifisere seg til ungdoms-OL . Internasjonalt er det en tøff konkurranse mot store nasjoner som har helt andre rammebetingelser for sine juniorutøvere enn det lille Norge har, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

«Kampsportforbundets mål er at Milos ikke skal reise alene til Argentina, men at han skal få selskap av karateutøvere. I slutten av juni i år arrangerer karate sin kvalifisering for ungdoms-OL i Umag i Kroatia. Norge har flere dyktige juniorer som har vunnet medaljer i internasjonale mesterskap og som kan kvalifisere seg», sier Jacobsen.

Se filmen om Milos Piliipovic (17) fra Grorud Taekwondo klubb 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Milos Piliipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb
Milos Piliipovic (16) fra Grorud Taekwondo klubb
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom