Norges Kampsportforbund

Historisk taekwondo-prestasjon av Norge i Kina

Del

Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb er første mannlige nordiske utøver som har klart å kvalifisere seg til den nye superligaen Grand Slam.

Deler av Taekwondo-landslaget i Kina. Fra venstre: John Asp, Marie Magnus, Richard Ordemann og Victor Asp.
Deler av Taekwondo-landslaget i Kina. Fra venstre: John Asp, Marie Magnus, Richard Ordemann og Victor Asp.

Grand Slam, som er etablert av World Taekwondo, skal arrangeres for første gang i Kina i slutten av desember. Ordemann kvalifiserte seg ved å delta i dagens kvalifiseringsstevne i Wuxi i Kina. De tre beste fra dette kvalifiseringsstevnet får delta i Grand Slam, og Richard Ordemann sikret seg sin billett ved å kjempe seg helt til finalen.

- Dette var en kjempeprestasjon av Richard Ordemann. Ordemann vant fire tøffe kamper før han tapte finalen mot Hwam Namgoong fra Sør-Korea. Med finaleplass er han sikret en billett til Grand Slam-turneringen om en drøy måned, og deltakelse i denne turneringen er uvurderlig for utøvere som satser frem mot OL i Tokyo i 2020, sier Dag Jacobsen, sportsjef i Norges kampsportforbund.

 - Det er ikke bare Richard Ordemann som har vunnet i dag – det at en norsk utøver har kvalifisert seg til Grand Slam sier mye om det målrettede arbeidet som fulltidslaget har jobbet med i flere år.

Hele landslaget satser nå for fullt mot neste OL under ledelse av landslagstrener Dr. Dave Cook, i tett samarbeid med Olympiatoppen.

Kun for de beste

Den nye Grand Slam-turneringen vil være den største taekwondo-begivenheten i verden etter sommer –OL. Den nye superligaen er forbeholdt de 12 beste utøverne i verden innen de olympiske vektklassene. 

 Det innføres også pengepremier: Vinneren får 70 000 USD, andreplass gir 20 000 US, mens tredjeplass gir 10.000 USD. De beste får i tillegg sponsoravtaler, og den med mest rankingpoeng etter tre Grand Slam-turneringer er også direkte kvalifisert til OL.

- Jeg har stor tro på at Grand Slam vil gi taekwondo økt synlighet, økte inntekter og større global oppmerksomhet. Økt oppmerksomhet internasjonalt vil være positivt for rekrutteringen og utviklingen også her hjemme i Norge, sier Jacobsen.

Knepent tap i kvartfinalen

Richard Ordemann var ikke eneste nordmann som deltok i kvalifiseringsturneringen: Lagkamerat John Asp fra Grorud Taekwondoklubb kjempet seg helt frem til kvartfinalen i samme klasse.

 - Vi hadde håpet på norsk finale, men John Asp tapte kvartfinalen på golden point mot Moises Hernandez fra den Dominikanske Republikk, forteller Jacobsen.

 Marie Magnus fra Keum Gang Nesttun møtte Irem Yaman fra Tyrkia i første kamp i OL-klassen kvinner -57 kg. Den tyrkiske jenta er både europamester og verdensmester, og det ble dessverre et tap for Marie Magnus.

Victor Asp, også fra Grorud Taekwondoklubb, kunne dessverre ikke delta da han nylig pådro seg en skade under China Open, og sto over for å være klar til EM i desember.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Deler av Taekwondo-landslaget i Kina. Fra venstre: John Asp, Marie Magnus, Richard Ordemann og Victor Asp.
Deler av Taekwondo-landslaget i Kina. Fra venstre: John Asp, Marie Magnus, Richard Ordemann og Victor Asp.
Last ned bilde
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb
Richard Andre Ordemann fra Tøyen Taekwondo klubb
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom