Forsvarsbygg

Historisk bygning på Akershus festning blir sesjonssenter

Del

Èn uke etter mottatt gjennomføringsoppdrag ble kontakten på første fase av arbeidet inngått med Håndverkerne AS.

Historiske bygning 3 på Akershus festning
Historiske bygning 3 på Akershus festning

Kontrakten har en verdi på 22 millioner kroner.

Når ferdigstilt vil det nye sesjonssenteret for Vernepliktsverket i Oslo ligge i den historiske bygning 3 inne på Akershus festning, helt i tråd med gjennomføringsoppdraget fra Forsvarsdepartementet.

Ringen er sluttet
Vernepliktsverket i Oslo får dermed en tydelig militærhistorisk plassering og forankring inne på Norges nasjonalarena. Opprinnelig var bygning tre en mannskapsforlegning oppført i 1747. Nå vil fremtidens soldater bruke bygget, og ringen er dermed sluttet.

-Bygget skal totalrehabiliteres, og til dels restaureres i henhold til opprinnelig utseende. Fasilitetene vil i hovedsak utformes som generelle kontorfasiliteter, men samtidig tilpasset behovet for et moderne og effektivt sesjonssenter, uttaler seksjonssjef i Forsvarsbygg Prosjekt og avhending ,Erik- Anders Helin.


-I dette arbeider bruker vi selvsagt kompetansen og erfaringen vi har i egen organisasjon. Forsvarsbyggs kulturminneseksjon er blant Norges fremste kompetansemiljø

Han fortsetter:

To faser
-Kontrakten som nå er inngått omfatter første fase av et slikt arbeid, der det slitte bygget sikres, taket restaureres og bygget klargjøres for å bli bygd opp igjen innvendig.

-Parallelt begynner vi prosjekteringsarbeidet forl å bygge opp igjen bygget innvendig.

Tilbakefører til det opprinnelige
Fasaden restaureres for på best mulig måte være likt med byggets opprinnelige utseende fra 1700-tallet. Noe av den opprinnelige planløsningen bevares.

-Vi samarbeider tett med Riksantikvaren, Byantikvaren og andre relevante aktører, utdyper Helin.

-Å gjøre tilpasninger i et fredet bygg krever spesialkunnskap, godt samarbeid og evne til å finne løsninger. I Forsvarsbygg har vi den kompetansen og kunnskapen som trengs for å få dette til, avslutter han.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Prosjektsjef Erik-Anders Helin, mobil 959 69 703

Kontakter

Forsvarsbyggs pressevakt er tilgjengelig hver dag fra 7-19 og nås på telefonnummer 47 7777 47 eller epost pressevakt@forsvarsbygg.no

Bilder

Historiske bygning 3 på Akershus festning
Historiske bygning 3 på Akershus festning
Last ned bilde

Om Forsvarsbygg

Forsvarsbygg
Forsvarsbygg
Grev Wedels plass 5
0151 Oslo

815 70 400http://www.forsvarsbygg.no

Forsvarsbygg er eit statleg forvaltingsorgan underlagt Forsvarsdepartementet som utviklar, byggjer, driftar og avhendar eigedom for forsvarssektoren.

Følg saker fra Forsvarsbygg

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvarsbygg på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forsvarsbygg

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom